Annonce
Billund

Familieoplevelsesklub boede i Grenelejren

Der blev bålet ved Red Barnets familielejr. PR foto
Red Barnets Familieoplevelsesklubs årlige lejr fandt sted med hovedvægten på leg og socialt samvær.

Billund: 16 børn, 12 forældre og ni frivillige fra Red Barnets lokalforening i Billund Kommune har forleden været samlet i Grenelejren om mange forskellige aktiviteter.

Lejren var rammen om familieoplevelsesklubbens årlige lejr med hovedvægt på leg og socialt samvær. Men indimellem var der også styrede aktiviteter. Blandt aktiviteterne i år var et besøg af en instruktør i mindfulness. Det foregik i foreningens store telt, hvor de fleste børn og voksne med åbent sind tog del i en undervisningsseance.

Man havde også besøg af en naturvejleder fra Naturstyrelsen, der i to timer åbnede børnenes og forældrenes øjne for nogle af naturens små mirakler. For eksempel viste han, hvordan man med kogende vand kunne forvandle de små mørke ulækre tanglopper - fanget i åen med net - til lækre orangerøde minirejer, som kunne spises med største velbehag.

Annonce

Frisk frugt og kiks

Senere på dagen besøgte ejerne af Galleri SAM lejren, så de ved selvsyn kunne se, hvad en donation til klubben blandt andet blev brugt til. De tre søstre fra galleriet havde i forbindelse med, at Svend Aage Madsen kunne være fyldt 90 år, udgivet et postkort i stort format med et motiv fra Billund midtby malet af deres far for 70 år siden. Ved salget af kortene blev 25 kroner for hvert kort doneret til Red Barnets Familieoplevelsesklub – i alt 12.500 kroner er det blevet til.

Ud over donationen fra Galleri SAM har Aldi doneret frisk frugt og kiks til lejren, mens Arbejdsmarkedets Feriefond har stået for finansieringen af hovedparten af lejrens udgifter.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce