Annonce
Tønder

Allan har sat Rømø Familie Camping til salg: Halvandet år gammel datter er alvorligt syg

Allan Svendsen har ejet Rømø Familie Camping i 15 år. Nu er det sat til salg for 20,5 millioner kroner. Foto: Cecilie Spottog Petersen 
Allan Svendsen, der ejer Rømø Familie Camping, har valgt at sætte campingpladsen til salg. Det gør han af familiemæssige årsager. Nu skal der være fokus på familien, fortæller han.

Rømø: - Når man bliver ramt af sygdom, finder man ud af, hvad der er vigtigt, fortæller Allan Svendsen.

Og det vigtige for den 51-årige mand er familien.

Derfor har Allan Svendsen og familien valgt at sætte Rømø Familie Camping til salg efter 15 år i spidsen for stedet.

Annonce

Hans og hustruen, Henriettes, halvandet-årige datter fik i oktober sidste år konstateret leukæmi. Nu skal tiden og fokus være på familien.


Det bliver dejligt at kunne holde sommerferie med vores børn for først gang. De har været vandt til, at når de var i Legoland, har det været koldt. Så jeg glæder mig til at kunne være mere sammen med familie.

Allan Svendsen, ejer af Rømø Familie Camping


- Det er vemodigt at sætte det til salg, men det var ikke en svær beslutning. Vi er nødt til at trække os tilbage. Vi har et langt sygdomsforløb foran os, fortæller Allan Svendsen med henvisning til, at når parrets datter bliver udskrevet fra hospitalet, skal hun isoleres og have behandling i hjemmet over de næste par år.

Millionbeløb

Hvad er så prisen for en ti hektar stor campingplads med 350 pladser til campingvogne og 32 hytter og tilhørende minigolf og andre aktiviteter?

Svaret kommer hurtigt fra Allan Svendesen:

20,5 millioner.

- Det er en god pris, smiler Allan Svendsen.

Og hvem er så mulige købere til en campingplads? Det har den nuværende ejer også et svar på.

- Det vil være oplagt, hvis man er en familie. Men man skal være lavet af noget specielt for at drive en campingplads. I højsæsonen er det arbejdsdage på 16 timer, fortæller han.

Det er af familiemæssige årsager, at Allan Svendsen sætter sin campingplads til salg. Hans og hustruens halvandet-årige datter fik i oktober sidste år konstateret leukæmi. Nu skal det fulde fokus rettes mod familien. Foto: Cecilie Spottog Petersen 

Og så skal man kunne holde tungen lige i munden, som Allan Svendsen selv udtrykker det.

Når der er fyldt op på pladsen, er der mellem 1200-1500 gæster. Og der skal søges for, at der er ro og orden, og at tingene kører, som de skal.

- Det er campingejerens ansvar. Der er ikke andre, der kommer og gør det, siger Allan Svendsen.

Annonce

Bliver i Tønder Kommune

Selvom det ikke var en svær beslutning at sætte levebrødet til salg, så bliver det en omvæltning ikke at skulle stå i spidsen for stedet længere.

- Før vi kom til Rømø, havde vi en campingplads på Als. Så det er jo det, vi kender til, siger Allan Svendsen, der overvejer at finde et nyt job inden for turistbranchen, når campingpladsen er solgt.

Han kommer mest til at savne kontakten til sine gæster.

- Mange, der kommer her, er stamgæster, som vi er på fornavn med. Vi har set deres børn ligge i barnevogne, og som i dag er teenagere.

Men samtidig er der også fordele ved ikke længere at skulle være campingejer, når pladsen engang er solgt.

- Det bliver dejligt at kunne holde sommerferie sammen med vores børn for første gang. De har været vant til, at når vi var i Legoland, har det været koldt. Så jeg glæder mig til at kunne være mere sammen med familien, siger Allan Svendsen.

En ting er sikkert, familien bliver i Tønder Kommune. Ønsket er at finde et hus i Tønder eller i Skærbæk, hvor parrets børn går i skole. I alt har parret seks børn i alderen halvandet til 20 år.

Campingejeren ved godt, at det kan tage år, før pladsen er solgt. Men Allan Svendsen er fast besluttet på at have ansvaret for den, til den er solgt.

- Vi vil ikke forpagte den ud. Man ved ikke, hvad der risikerer at ske, hvis man forpagter det ud til andre, siger han.

Annonce

Tyske gæster

Til påske åbner Rømø Familie Camping for gæster. Igen i år bliver det en åbning uden tyske turister. Noget som Allan Svendsen er ærgerlig over. De lukkede grænser var også noget, som han demonstrerede mod sidste forår.

Ejeren vurderer selv, at omkring 80 procent af hans gæster er tyskere.

Alligevel fik han hentet en stor del af den tabte omsætning fra sidste forår hjem i løbet af sommeren. Men campingejerne glæder sig til, at tyskerne igen kan komme på besøg.

Og går alt efter planen, bliver det Allan Svendsens sidste sæson som campingejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce