Annonce
Sønderborg

Familieudflugt: Udstilling om første verdenskrig holder åbent i juledagene

Broager: Den 25. og 26. december kan man gå på Broagerhus og se Lokalarkivet i Broagers udstilling om første verdenskrig. Der er åbent kl. 12-16.

Udstillingen består af tekst og billeder fra skyttegravene og livet på Broagerland under den store krig. Desuden vises der genstande som privatpersoner og Sønderborg Slot har udlånt til udstillingen.

På et TV vises alle 165 gravsten på mindehøjen ved Broager Kirke - én for en. Af de 190 døde, kan man se at to af stenene bærer navnene på fire faldne brødre.

Udstillingen er åben, fordi der ved åbningen kom ønsker om, at udstillingen skulle kunne ses i juletiden, hvor mange familier er samlet. Det er blevet muligt, fordi et par af arkivets medarbejdere meldte sig frivilligt til at holde udstillingen åben de to juledage og guide rundt.

Både i arkivets normale åbningstid og ved udstillingen den 25. og 26 december sælges den nye Broagerland XX og tidligere Broagerland bøger samt DVD'en "Broagerlands traditioner".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods lussing var træner tilfreds

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce