Annonce
Esbjerg

Fanø-beboer opfordrer til corona-klogskab: - Aflys weekendens drikkefestival og andre arrangementer

Superbrugsen i Nordby var et hotspot for trængsel i sommers, da Danmark lukkede op. Foto: Christian Friis Hansen
Skibsfører Michael Møller mener, at man ikke skal samle folk, sådan som smitten har udviklet sig på Fanø og i Esbjerg. Han ønsker også udvidet påbud om mundbind.
Annonce

Fanø: - Vi bør være klogere end Donald Trump og USA, der samlede 250.000 til motorcykeltræf, hvorefter de rejste hjem og smittede deres omgangskreds med corona.

Det mener Michael Møller, som i samme anledning har et ønske til fannikerne og de næringsdrivende:

- Hvor ville det være betryggende, hvis man afblæste samtlige arrangementer i forbindelse med den aflyste strikkefestival, siger han.

På Facebooks "Fanø forum" har han fået over 100 likes til forslaget, og på Fanøfærgen, hvor han er kaptajn, får han også kun positive reaktioner på sin idé.

- Smittesituationen taget i betragtning synes jeg, at Fanø Drikkefestival selv skulle melde fra og aflyse. Det samme gælder de andre arrangementer i weekenden, siger Michael Møller.


Penge spiller åbenbart en større rolle end smittefaren.

Mona Skovgård på Facebook


Han understreger, at han ikke foreslår Fanø lukket ned eller aflysning af alle arrangementer på øen.

- Mit forslag gælder alene weekendens arrangementer som drikkefestivalen og de andre arrangementer, der erstatter den aflyste strikkefestival. Det er jo mærkeligt at aflyse en festival og så arrangere noget andet i stedet, siger Michael Møller.

Han efterlyser ansvarlighed blandt Fanøs næringsdrivende.

- Man skal ikke samle folk, sådan som tingene har udviklet sig med smitten. Man bør aflyse samtlige arrangementer.

Annonce

Helt tosset

Mest markant støtte får han fra Mona Skovbjerg på Facebook:

- Det er helt tosset at arrangere strikkegrupper m.m. med folk, der kommer alle mulige steder fra. Penge spiller åbenbart en større rolle end smittefaren, skriver hun.

Michael Møller har foreslået borgmester Sofie Valbjørn, at kommunen indfører et lokalt påbud om, at man skal bære mundbind i offentlige lokaler. Det svarede hun nej til, fordi hun foretrækker at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

- Tre dage efter kom kravet om mundbind i offentlig transport - herunder Fanøfærgen, husker Michael Møller, som holder fast i, at kommunen bør indføre mundbind i offentlige lokaler og lade de kommunalt ansatte gå forrest - for eksempel renovationsfolk - når de er indendørs.

Annonce

Mundbind har stor signalværdi

Signalværdien af mundbind er stor, er hans erfaring fra færgen.

Brugsen på Fanø har været et hotspot for trængsel denne sommer, så familien Møller har flere gange valgt at handle i Esbjerg i stedet for på Fanø.

- I Brugsen vil det være fint med mundbind, også selv om de har gjort, hvad de kunne for at undgå den værste trængsel, siger Michael Møller, der ønsker, at Fanø skal være proaktiv og fremme i skoene.

Kommunen bør melde ud, at man bruger mundbind, når man handler og er tætte. Så viser man, at man kerer sig om sine nærmeste, lyder det fra Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Trekantområdet

15 vuggestuebørn i nærkontakt med smittede pædagoger: Endnu ingen meldinger om flere syge

Annonce