Annonce
Esbjerg

Fanø Byråd fik nyt medlem: Anja vil tale børnenes sag

Frej Kofoed Petersen udtrådte officielt af Fanø Byråd ved byrådsmødet mandag. Det skyldes, at han til september starter på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet i Odense. Arkivfoto: André Thorup
Mandag den 19. august udtrådte byrådsmedlem Frej Kofoed Petersen (K) af Fanøs Byråd. Partifællen Anja Parbst Høst (K) overtog med øjeblikkelig virkning den ledige plads og Frej Kofoed Petersens udvalgsposter.

Fanø: Det hidtil yngste byrådsmedlem på Fanø, Frej Kofoed Petersen, udtrådte ved mandagens byrådsmøde officielt som byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti, da han fraflytter Fanø Kommune. Partifællen Anja Parbst Høst (K) overtog det tomme sæde i Fanøs Byråd.

Anja Parbst Høst var egentlig den anden stedfortræder for Det Konservative Folkeparti, men første stedfortræder, Lise Aarø (K), ønskede grundet øget arbejdspres med en del rejseaktivitet ikke at indtræde i byrådet. Derfor tilfaldt pladsen i stedet Anja Parbst høst. Hun brænder særligt for skoler og daginstitutioner, hvilket til dels skyldes hendes to børn.

- Jeg er i øjeblikket den eneste i udvalget med børn i den aldersgruppe (red. daginstitutioner og skoler), så jeg vil bare gerne tale børnenes sag, siger Anja Parbst Høst.

Annonce
Jeg er i øjeblikket den eneste i udvalget med børn i den aldersgruppe (red. daginstitutioner og skoler), så jeg vil bare gerne tale børnenes sag.

Anja Parbst Høst, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Fanø byråd

Ikke færdig med politik

Ved kommunalvalget i november 2017 blev Frej Kofoed Petersen valgt ind som det hidtil yngste byrådsmedlem på Fanø. Men efter lidt over halvandet år som byrådsmedlem i landets næstmindste kommune meddelte han den 16. juli på Facebook, at han var nødt til at udtræde af Fanøs Byråd, da han var blevet optaget på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet i Odense.

- Jeg er hverken kørt død i politik eller blevet træt af det - jeg elsker det. Men ved siden af politik står mit liv på standby, og det vil det, så længe jeg ikke kommer i gang med en uddannelse, skrev han i Facebook opslaget.

Til byrådsmødet mandag aften overtog Anja Parbst Høst (K) derfor både det ledige sæde i Fanøs Byråd samt Frej Kofoed Petersens udvalgsposter med øjeblikkelig virkning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce