Annonce
Esbjerg

Fanø Dagbog rykker ind på Christiansborg

Fanø Dagbog er en unik fortælling, der nu får lov at gæste Christiansborg via folketingsmedlem Anders Kronborgs kontor. Foto: Ole Joern
Kulturminister Joy Mogensen (S) har sagt ja til at festligholde Fanø Dagbogs indtog på Christiansborg, når nogle af Fanø Dagbog-billederne ankommer fra Berlin, hvor de har været udstillet på den danske ambassade.

Fanø: Nogle af billederne fra den visuelle fortælling Fanø Dagbog rykker om kort tid fra Berlin til Christiansborg, hvor de vil blive modtaget af kulturminister Joy Mogensen (S).

Det oplyser Esbjerg og Fanøs socialdemokratiske folketingsmedlem, Anders Kronborg, der har udlånt sit kontors vægge på Christiansborg til de smukke billeder.

Ophængningen af billederne, som kommer fra udstillingen på den danske ambassade i Berlin, skulle gerne været på plads til den 23. januar, hvor kulturministeren vil holde en lille tale som markering af, at udstillingen er rykket ind på Christiansborg Slot.

- Jeg er glad for at billederne kommer til at pryde i Folketinget og jeg håber på den måde, at flere vil blive nysgerrige på Fanøs spændende og unikke historie, siger fotograf Ole Joern, som er kunstneren bag udstillingen.

- Det betyder meget for mig, at vi skaber forståelse af, at Fanø er andet end en ferieø, Nationalpark Vadehav og Unescos Naturarv, Fanø er en kulturel perle og det eneste sted i Danmark, hvis imponerende maritime fortid og unikke kulturhistorie stadig er levende og en del af øboernes selvforståelse, siger Ole Joern.

Jeg er glad for at billederne kommer til at pryde i Folketinget og jeg håber på den måde, at flere vil blive nysgerrige på Fanøs spændende og unikke historie.

Ole Joern, kunstner og fotograf, medindehaver af Red Star Photo.

Fantastisk udsmykning

Anders Kronborg har i forbindelse med sit folketingsarbejde rigtig mange besøgende, og han kunne ikke tænke sig en bedre udsmykning til sit kontor end billederne fra hjemstavnen.

- Jeg håber, udstillingen kan bidrage til, at flere får øje på det smukke og fantastiske ved Fanø. Som folketingsmedlem har man mulighed for at låne billeder fra Folketingets attraktive kunstsamling, men jeg fandt det langt mere tiltalende, at et lokalt kunstinitiativ, som allerede er meget anerkendt rundt om i Europa og Norden, bliver en del af min dagligdag og kan bidrage til, at den positive historie om vores område fortælles til beslutningstagerne i Danmark, siger Anders Kronborg (S).

Annonce

Sådan skete det

Fanø Dagbog kom oprindelig til verden, fordi tre personer gik i gang med at lave en bog. Christel Seyfarth, strikkedesigneren fra Fanø og kvinden bag Fanø Internationale Strikkefestival, skulle i 2017 udgive en strikkebog. Den var inspireret af Fanødragten og miljøet på øen.

Fotograf Ole Joern tog billeder, og Kis Sharasuvana fra Fannikerdagene, ekspert i Fanødragten, bidrog med sin viden.

Det var et spændende arbejde, og de var alle enige om, at der var meget mere i den historie. Der var så meget af fortælle og formidle om Fanødragten og dens kulturhistoriske betydning. Snart var der født en ide om at lave en udstilling med billeder af forskellige Fanødragter og sætte dragterne ind i de rette rammer. Det blev til omkring 50 gigantiske fotos af kvinder i Fanødragter i det rette egnsmiljø.

Denne enestående udstilling er en ny tilgang, hvor nutidens fotokunst illustrerer den helt unikke arv på øen i Vadehavet. Foto: Ole Joern
Kulturminister Joy Mogensen (S) tager imod, når der ankommer billeder fra den danske ambassade i Berlin til Christisansborg. Foto: Ole Joern.
Fanødragten - den er dragende og fascinerende, og der er ikke mindst historien bag. Foto: Ole Joern.
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce