Annonce
Kultur

Fanø-film vinder amerikansk filmfestivalspris: Instruktør takker fannikerne

Rindby Strand er en af de mange lokationer på Fanø, som danner rammerne om filmen, som er udtaget til flere filmfestivaler i USA. Foto: Philippe Kress
En smuk forbandelse er den danske titel på Martin Garde Abildgaards film, der er filmet på Fanø. Den vandt lørdag nat en pris på den prestigefyldte amerikanske filmfestival Cinequest.

Fanø: Spillefilmen En smuk forbandelse, der er indspillet på Fanø, har netop vundet den  prestigefyldte festival Cinequest Film Festival i Californien, USA, fremgår det af en pressemeddelelse.

Mellem knap 4.000 bejlende film kom Fanø-værket gennem nåleøjet og fik premiere i slutningen af marts, og holdet bag filmen kan nu også kalde sig vindere af kategorien New Visions Feature Film Competition, der fokuserer på filmkunstnere, der fortæller originale historier og er særligt kreative inden for spillefilm.

Prisuddelingen fandt sted lørdag nat.

Annonce

- Jeg er vanvittig stolt og beæret over prisen, siger filmens manuskriptforfatter og instruktør, Martin Garde Abildgaard, der har besøgt Fanø siden han var barn og opholder sig på øen flere måneder om året.

- En særlig tak skal gå til alle de mange statister fra Fanø der medvirker i filmen, til Fanø Kommune der har støttet projektet økonomisk, samt til alle fra Vestkysten der har hjulpet til undervejs med udlån af huse, biler og ikke mindst kæledyr, fortsætter han i meddelelsen.

Berømte fodspor

Men filmens rejse stopper ikke her, for amerikanerne har virkelig fået øjnene op for Fanø-filmen, der nu også er udtaget til den prestigefyldte RiverRun International Film Festival i North Carolina, USA, der løber af stablen fra den 6. maj til den 16. maj. Også her er filmen ikke blot udtaget, men dyster også om en pris i kategorien Vision Independent Feature Competition.

Om Cinequest Film Festival

Cinequest Film Festival har eksisteret siden 1990 og er kendt for sit høje internationale niveau og for sin ærefulde Maverick Spirit Award, der tidligere er overrakt til blandt andre Nicolas Cage, Kevin Spacey og Harrison Ford. I år blev den overrakt til Darren Star for sit arbejde på serier som Beverly Hills 90210, Melrose Place og Sex and the City.

Filmen, der er engelsksproget, har de britiske skuespillere Olivia Vinall og Mark Strepan i hovedrollerne. Men også danskere som Iben Hjejle, Ulrik Wivel og Henrik Priergaard er at finde på rollelisten.

Grundet corona er der endnu ikke fastlagt dansk premiere og distribution.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Afspærring i Østergade fjernet: Beboere må flytte permanent

Annonce