Annonce
Esbjerg

Fanø jagter billigere bank: Kommunens bankforretninger sendes i udbud

Fanø Sparekasse blev nævnt som en af pengeinstitutterne, der kan overtage Fanø Kommunes bankforretninger, når de sendes i udbud. Arkivfoto: Anders Græsbøll Buch
Sidste gang Fanø Kommune indhentede bud på deres bankforretning meldte kun Danske Bank sig. Nu vil kommunen se, om andre kan gøre det billigere.

Fanø: Fanø er på udkig efter den billigste bank til sine bankforretninger.

I samme forbindelse nævner politikerne i byrådet kommunens bank - Danske Bank - i forbindelse med skriverier om, forkert opkrævning af af renter og gæld, ligesom hvidvask-sagerne blev nævnt.

Det skete på det seneste byrådsmøde, hvor politikerne enstemmigt vedtog at sende opgaven i udbud og overlade den videre behandling til Økonomi- og planudvalget.

Annonce

Sagen blev rejst af Venstre, hvorfra  Marius Nielsen (V), forklarede, at man blandt andet ønsker at sikre sig, at man får de rigtige rentesatser på ind- og udlån.


Vi må også tage et etisk ansvar.

Sofie Valbjørn (Alternativet), borgmester


Han fastslog også, at det er meget længe siden, at kommunens bankforretninger har været i udbud.

Etisk ansvar

Borgmester Sofie Valbjørn, Alternativet, var med på at kigge på, om Fanø Kommune har den rette bank.

- På baggrund af diskussionerne om bankerne må vi også tage et etisk ansvar. Økonomiudvalget har allerede drøftet dette, men vi skal have revideret kommunens retningslinjer for udbud først, fortalte hun.

Marius Nielsen pegede på Fanø Sparekasse, Jyske Bank og Sydbank, som banker man kunne bede om et bud fra - og helst i denne byrådsperiode.

- Det er et åbent udbud, så alle kan byde. Og sidste gang var der kun én bank, der bød ind, fortalte Christian Lorenzen.

Fra flere sider blev der samtidig efterlyst en indkøbspolitik for kommunens indkøb.

Og derved blev det: Kommunens udbuds- og indkøbspolitik opdateres og bankforretningerne sendes i udbud hurtigst muligt, når sagen har været behandlet i Økonomi- og planudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce