Annonce
Esbjerg

Fanø kan hæfte for forladt skibsvrag

Fanøs strandfoged Peter Michélsen har fortalt forsikringsselskabet, at de skal fjerne vraget, og at det ikke først skal frigives af myndighederne, som forsikringsselskabet ellers havde fortalt strandfogeden i første omgang. Arkivfoto: Søren Bidstrup.

Regningen for at få bjærget den forladte kutter RI 524 James Roberts kan ende hos Fanø kommune, fordi hverken ejeren eller dennes forsikringsselskab umiddelbart vil påtage sig ansvaret for at få fjernet fiskekutteren.

I snart en måned har den grundstødte fiskekutter RI 524 James Robers ligget forladt hen i havet to kilometer syd for Rindby strand. Det skete efter, at kutterens fem fiskere måtte evakueres i helikopter, da fiskekutteren to dage forinden var kommet i havsnød ved Holmslands Klit.

Kutteren sank ikke, men drev imod Fanø, hvor den stadig ligger, og efterhånden er godt medtaget af vind og vejr. Nu tyder det på, at regningen for at få vraget fjernet også driver til Fanø.

- Jeg har netop fået kendskab til et vrag, der nu er blevet fjernet fra Amager strand - efter otte års tovtrækkeri, siger byrådsmedlem Johan Brink Jensen (S) til TV Syd.

Lokalpolitikere: Helt uacceptabelt

Han fremhæver blandt andet vadehavs-lokaliteten som en skærpende omstændighed.

- Det her er i hvert fald helt uacceptabelt, når vi tænker på vores turister, og når vi tænker på, at vi ligger i et naturarvsområde.

Den konservative formand for Fanøs ENT-udvalg Christian Lorenzen (C) kalder det juridiske slagsmål for en katastrofe.

- Det er en mindre katastrofe, at man ikke bare kan slå op på side et i "manualen", og kan se der, hvad der sker, når der strander et skib på en kyst et sted i Danmark, siger han til TV Syd.

Fiskekutteren er ejet af Jens Christian Friedrichsen fra Hvide Sande. Hans forsikringsselskab Skibsforsikring Frederikshavn har afvist at kommentere sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce