Annonce
Esbjerg

Fanø Kommune forventer merforbrug på 1,6 millioner kroner: Udvalgsformand håber, det kan rettes op

Det er især på ældreområdet, merforbruget skal findes. Det skyldes blandt andet, at det er svært at rekruttere fastansatte, og at kommunen derfor får en forhøjet udgift til vikarløn. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Baseret på forbruget fra årets start til 31. marts forventer forvaltningen i Fanø Kommune et merforbrug i 2021 på 1,6 millioner kroner på Social- og Sundhedsudvalgets område. Men både udvalgsformanden og velfærdschefen håber, at de kan nå at rette op, inden året er omme.

Fanø: Fanø Kommune regner med i 2021 at bruge 1,6 millioner kroner mere på Social- og Sundhedsudvalgets område, end man først regnede med. Det vurderer forvaltningen i årets første budgetopfølgning, som er lavet på baggrund af forbruget fra årets start til 31. marts.

- I og med, at det er den første budgetopfølning, er det den, der er forbundet med mest usikkerhed, men samtidig også den, hvor der er størst mulighed for at rette op på tingene. Og jeg håber da, at vi ender med et bedre resultat end det, vi kan se nu, siger Johan Brink Jensen (S), som er formand for Social- og Sundhedsudvalget og understreger, at forvaltningen er i gang med at kigge på mulige løsninger.

Velfærdschef Trine Nanfeldt er ligeledes optimistisk og fortæller, at de 1,6 millioner er regnet ud fra det værste scenarie, hvor det ikke lykkedes Fanø Kommune at komme i gang med en indsats på området. Og det, regner hun bestemt ikke med, vil ske.

Annonce

- Vi skal selvfølgelig overholde budgettet, eller, hvis vi ikke gør det, vide hvorfor, og hvordan vi kan rette op på det. Og det er vi i fuld gang med at arbejde på, fortæller Trine Nanfeldt.

Det samlede budget på området er på 128 millioner kroner, og med det forventede merforbrug ville man snige sig op samme forbrug som i 2020. Og det er en forbedring i forhold til stigningen fra 2019 til 2020, som var på 11 millioner, fastslår Johan Brink Jensen.

Især på ældreområdet

Størstedelen af merforbruget findes i Pleje- og Omsorg, som blandt andet håndterer ældreområdet. Hos Pleje- og Omsorg forventer man et merforbrug på samlet set 2,1 millioner, hvoraf en del af summen ligger under Social- og Sundhedsudvalgets område.

Her er det primært på personalesiden, man skal lede efter årsagen til merforbruget. Det er nemlig svært for Fanø Kommune at rekruttere personale til ledige stillinger, og det gør det vanskeligt for kommunen at holde budgettet til vikarer.


Det er muligt at rokke ved kvalitetsstandarderne for den service, vi yder, men det er der ingen, der har lyst til.

Johan Brink Jensen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget


Derfor er en del af den indsats, Fanø Kommune har iværksat, også netop på rekrutteringsområdet.

- Det er jo en udfordring, de fleste kommuner har for tiden. Vi forsøger at formidle de gode historier om, hvordan det er at arbejde på Fanø Plejecenter. Og vi kigger også på at rekruttere og opkvalificere nogle andre faggrupper, siger velfærdschef Trine Nanfeldt.

Annonce

Skrue på knapper

Trine Nanfeldt vil ikke afvise, at man i yderste konsekvens kan blive nødt til at sænke serviceniveauet, selvom hun håber, det lykkes at finde andre løsninger. Hvis det kommer så langt, vil det være en politisk beslutning, siger hun.

Men det, fastslår formand for Social- og Sundhedsudvalget Johan Brink Jensen (S), er ikke på nuværende tidspunkt en knap, Fanø har behov for at skrue på.

- Det er muligt at rokke ved kvalitetsstandarderne for den service, vi yder, men det er der ingen, der har lyst til. Og det er slet ikke der, vi er, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce