Annonce
Esbjerg

Fanø Krogaard henter stjernekokke til Vadehavsøen

Kasper Elmholdt Pedersen, der er uddannet på Henne Kirkeby Kro og senere har arbejdet på Restaurant Geist, skal, som køkkenchef, stå i spisen for Fanø Krogaards gastronomisk trekløver. Privatfoto
Kasper Elmholdt Pedersen, der er uddannet på Henne Kirkeby Kro og senere har arbejdet på Restaurant Geist, skal som køkkenchef stå i spisen for gastronomisk trekløver.

Fanø: Når Fanø Krogaard slår dørene op midt i juni, bliver det med et trekløver af stjernekokke i køkkenet.

Som ny køkkenchef er ansat Kasper Elmholdt Pedersen, 29 år, der i køkkenet får selskab af to gourmetkokke, sin bror, Jakob, samt Michael Jensen.

Kasper Elmholdt Pedersen er udlært kok med bronzemedalje fra Henne Kirkeby Kro under Allan Poulsen og Paul Cunningham, hvorefter Bo Bechs gourmetrestaurant, Restaurant Geist på Kongens Nytorv, havde fornøjelsen af hans talent.

Siden 2016 har Kasper været bosat i Shanghai sammen med sin kæreste, hvor han har arbejdet på de to nordiske restauranter, Pelican og BOR Eatery. Hans popularitet hos de kinesiske borgere står ikke alene, idet han som køkkenchef har vundet en del priser gennem karrieren.

- Min canadiske kæreste og jeg har ofte drøftet ideen om at flytte til Danmark, og vi blev tiltrukket af Fanø Krogaards nærværende og personlige udgangspunkt. Det er et utrolig spændende projekt at komme hjem til. Beliggenheden, og ikke mindst den igangværende totalrenovering, der skaber helt nye rammer for stedet, giver masser af muligheder for at nyfortolke det klassiske krokoncept.

- Som kok har man muligheden for at binde trådene godt sammen og lave ærlig, simpel og ikke mindst lækker mad af de mange lokale, naturlige råvarer, der findes på Fanø, fortæller Kasper Elmholdt Pedersen.

Kasper Elmholdt Pedersen

Kasper Elmholdt Pedersen er født og opvokset i Hjerting ved Esbjerg. Han er udlært kok fra Henne Kirkeby Kro, og arbejdede hos kendiskokken Bo Bech, ejer af gourmetrestaurant, Restaurant Geist, Kongens Nytorv.

Kasper Elmholdt Pedersen har de seneste fire år været bosat i Shanghai sammen med sin kæreste, hvor han har arbejdet på de to nordiske restauranter Pelican og BOR Eatery.

Han har gennem karrieren modtaget priserne:

"Chef of the year 2019", That’s Shanghai

"New Restaurant of the Year 2019", Timeout Love Awards

"Western Restaurant of the Year 2019", Timeout Love Awards

"Chef of the Year 2017", Timeout Food Awards

"Young professional of the year 2017", Danish Chamber of Commerce in China

"Top 20 of the World’s most Underrated Restaurants 2017", CNN

"New Casual Dining Restaurants of the Year 2017", Timeout Food Awards

"Outstanding New Restaurants 2017", City Weekend

"Editors Pick – Best Brunch of the Year 2017", That’s Shanghai

Værtinde glæder sig

Det gastronomiske trekløver vil, foruden Kasper, bestå af Michael Jensen, som er udlært på Henne Mølleå Badehotel, samt Kaspers bror, Jakob Elmholdt Pedersen, der ligeledes er udlært på en Michellin-restaurant, nemlig Kadeau i København og på Bornholm, og som senest har arbejdet på den smørrebrøds-kendte Mikkeller, Øl og Brød.

Holdet fuldendes af en bager og konditor, hvis opgave er at forsøde de hjemlige omgivelser på kroen.

Værtinde Mette Hyttel, direktør for Fanø Krogaard, glæder sig til samarbejdet med gourmetkokkene.

- Vi er stolte over og spændte på dét, gourmetkokkene vil kunne tilbyde vores kommende gæster. Det er med god ro i maven, at vi til sommer genåbner dørene med det her hold bag os.

- Vores ideer og ambitioner for stedet er lig hinanden, og vi glæder os til at samle folk fra nær og fjern, hvor kvalitetstiden sammen skabes i hjemlige og afslappende rammer. Maden på Fanø Krogaard skal være noget, man nyder og oplever sammen, fortæller Mette Hyttel.

Køkkenchefen tiltræder 1. maj.

Fanø Krogaard

Fanø Krogaard har en lang historie bag sig. Siden 1664 har alt fra kongelige gemakker til lokale bønder besøgt kroen, for at opleve ø-kulturen og vestkystens elementer udfolde sig.

Tanken om, at krogaarden er et sted, hvor alle kan føle sig hjemme, er grundlæggende for den nye historie, som man vil skrive om Fanø Krogaard anno 2020.

Fanø Krogaard vil, udover sine 20 unikt indrettede værelser, bestå af cafeen "De Tre Stuer", en tilhørende terrasse med havudsigt, et indbydende orangeri, samt "Den Fine Stue" til kroens overnattende opholdsgæster. Samme lokaler tilbydes til mindre selskaber, hvor delevenlig mad bliver en del af kroens nye fortolkning af et klassisk kro-miljø.

Kasper Elmholdt Pedersen, der er uddannet på Henne Kirkeby Kro og senere har arbejdet på Restaurant Geist, skal, som køkkenchef, stå i spisen for Fanø Krogaards gastronomiske trekløver. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce