Annonce
Esbjerg

Fanø Krogaard renoveres for stort million-beløb

- Når Fanø Krogaard står færdig, kommer kroen til at rumme blandt andet 20 spritnye værelser. Og så bliver der plads til masser af hygge i kroens stuer, lover Mette Hyttel. Foto: Flemming Larsen
Der er tale om en fra "kælder til kvist"-renovering. Fanø Krogaard kommer til at rumme 20 spritnye værelser, spisestue, stuer med historie og et orangeri og får også fokus på maden.

Fanø: Har du set tv-programmet fra skrot til slot, hvor håndværkere bygger en villa om sammen med boligens ejer?

Så gang med 100.

Derfor er det også med begejstring i stemmen, at direktør på Fanø Krogaard, Mette Hyttel, fortæller om de 20 spritnye værelser med eget bad og toilet, restaurant og bibliotek for overnattende gæster, tre hyggelige, små stuer, et orangeri med adgang fra en af stuerne og den store terrasse.

- Der er tale en renovering fra kælder til kvist. Men det sker med respekt for stedets historie. Vi overtog stedet 1. november sidste år, og siden har godt 20 håndværkere været beskæftiget med renoveringen, fortæller Mette Hyttel med et smil på læben, mens hun viser rundt på Krogaarden.

Som et eksempel viser hun, at der på hvert værelse hænger en tegning på ombygningen og indretningen.

I stuetagen er der blevet plads til fire handicapvenlige værelser, mens de øvrige værelser ligger på førstesalen.

- Det er en hus med mange kringelkroge. Men vi får noget godt ud af det, og mange af værelserne bliver med udsigt, siger hun. Mette Hyttel tænker her på Vadehavet, der ligger en kende væk.

Jeg er vokset op og har gået i skole i Esbjerg. Og når vi kom hjem fra skole, tjente vi lommepenge ved at folde servietter til selskaberne på Hjerting Badehotel. Jeg har også arbejdet som tjener, og senest i Magasin du Nord i København.

Mette Hyttel

Nyt koncept

Den 29-årige kvinde er datter af Fanø Krogaards nye ejer, Peter Petersen. Hun har sammen med sin lille familien skifte Vesterbro i København ud med Fanø, men restaurationsbranchen er dog på ingen måde ny for hende.

Selskabet bag Fanø Krogaard er PL Hotels A/S, som ejes af E. Bank Lauridsen Holding A/S og Bugten A/S ved Peter Petersen. De ejer i forvejen Hjerting Badehotel, Hotel Britannia og Hotel Arnbjerg.

- Jeg er vokset op og har gået i skole i Esbjerg. Og når vi kom hjem fra skole, tjente vi lommepenge ved at folde servietter til selskaberne på Hjerting Badehotel. Jeg har også arbejdet som tjener, og senest i Magasin du Nord i København, fortæller Mette Hyttel.

Sammen med kæreste og barn er hun allerede faldet godt til på Fanø.

- Det er sådan en chance, man får en gang i løbet sit liv. At få lov til at være med til at bygge noget op helt fra bunden.

- Vi vil fastholde nogle af de traditioner, Fanø Krogaard er kendt for. Men vi har også planer om nye tiltag med respekt for Fanø, kroen og gæsterne. Vi er lige nu ved at finde den helt rigtige til jobbet som køkkenchef, der kommer til at stå i spidsen for restauranten og køkkenet, hvor der bliver fokus på værdier som økologi, lokale råvarer og dyrevelfærd, fortæller Mette Hyttel, der trods lange arbejdsdage glæder sig over sammen med familien at være landet på Fanø.

- Det er meget anderledes, end det vi kommer fra, men for mit vedkommede har det været som at komme hjem, siger hun.

Annonce

Åbner til sommer

Selv om Fanø Krogaard lige nu er en stor byggeplads, hvor der både etableres nye badeværelser og toiletter, støbes nye vægge og lægges nye gulve, er Mette Hyttel ikke i tvivl om, at stedet nok skal blive klar til åbningen i juni.

- Sommeren kommer sammen med åbningen. Den præcise dato er endnu ikke på plads, men sikkert er det, at stedet kommer til at henvende sig både til fannøboere og turister, siger Mette Hyttel, der ser frem til, at Fanø Krogaard igen skal holde åbent året rundt.

Når stilladset er væk, bliver der på terrassen bygget et orangeri, som får adgang fra kroen. Foto: Flemming Larsen
- Det er sådan en chance, man får en gang i løbet sit liv. At få lov til at være med til at bygge noget op helt fra bunden, siger Mette Hyttel. Nu glæder hun sig bare til åbningen i juni. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce