Annonce
Esbjerg

Fanø Kunstmuseum åbner tekstiludstilling

Gitta Foldberg og Christel Seyfart lader sig inspirere af gamle motiver og detaljer fra Fanø. Udsnit af udstillingsplakat

Sønderho: Fanø Kunstmuseum har lørdag 14. september klokken 13.00 fernisering på udstillingen "Tekstile relationer – mellem fortid og fremtid" med de to lokale designkunstnere Gitta Foldberg og Christel Seyfarth.

Netop forholdet mellem tradition og fornyelse er karakteristisk for Fanøs kulturliv og for de to tekstilkunstnere Christel Seyfarth og Gitta Foldberg, som i deres tekstiler forbinder fortid, nutid og fremtid. Begge lader sig inspirere af landskabet med klitterne, havet, lyset - og ikke mindst fanødragten.

Gitta Foldberg er uddannet fra Designskolen Kolding. Christel Seyfarth, som stammer fra en gammel sømandsslægt, er kendt i hele Danmark for sine strikkemodeller. Begge fører de Fanøs kulturelle og kunstneriske traditioner videre i moderne tekstildesign og kunsthåndværk. Gitta Foldberg og Christel Seyfarth viser deres værker i samspil med billeder fra museets egen samling, og udstillingen viser, hvordan kulturen er i stadig udvikling på Fanø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce