Annonce
Esbjerg

Fanø med i affalds-frontlinjen: Genanvender skrald som aldrig før

Udvalget takker også forvaltningen og Nordby Renovation for et godt samarbejde. Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Fannikerne har i de seneste par år været skarpe til affaldssortering og genanvendelse. Det betyder, at kommunen har oversteget det nationale mål for affaldsgenanvendelse.

Fanø Kommune: Den seneste statusrapport på affalds-genanvendelse i Fanø Kommune viser, at borgerne i 2019 genanvendte 52 procent af deres skrald - 2 procent mere end det nationale mål.

I efteråret 2017 vedtog kommunen en ny affaldsplan samt et nyt regulativ for husholdningsaffald. Målet med planen var at opnå de magiske 50 procent i affalds-genanvendelse inden 2022. I 2018 blev fannikerne pålagt at frasortere deres husholdningsaffald i bioaffaldsbeholdere, som kommunen havde uddelt til alle husstande. Udover det blev fortovsindsamling af genanvendeligt affald erstattet med en bringeordning til øens miljøstationer. Og med det nye resultat, ser det ud til, at affaldsplanen er lykkes.

- Fanø er i forreste linje på affaldsområdet - og det er bare rigtig godt gået. Vi ikke bare opfylder, men overgår de nationale mål om genanvendelse to år før tid. Det kan vi alle være stolte af, fortæller Christian Lorenzen (K), formand for Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget i en pressemeddelelse.

Fremover skal der være øget information for øens borgere og gæster. Oprydning ved miljøstationerne skal prioriteres højt ved højtiderne, hvor der for eksempel i påsken var pres på. Yderligere vil kommunen også kigge på indretningen af genbrugspladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce