Annonce
Esbjerg

Fanø med i fælles front for flere turister

Big Five er navnet, der skal få især nye turister til at holde ferie herhjemme. Fanø er klar til, ærligt, at fortælle, hvad man har at byde på, lyder det fra turistchef Poul Therkelsen og borgmester Sofie Valbjørn, der er i gang med forberedelserne. Foto: Flemming Larsen
Big Five er navnet, der skal få især nye turister til at holde ferie herhjemme. Fanø er klar til, ærligt, at fortælle, hvad man har at byde på.
Annonce

Fanø: "Big Five". Det er navnet på et nyt turistsamarbejde mellem fem øer. Fanø er en af øerne, og samarbejdet skal ifølge Fanø Kommunes borgmester, Sofie Valbjørn, Alternativet, få flere turister til Vadehavsøen.

- Det er især vigtigt i år, men også i årene fremover. Derfor er det vigtigt, at øerne markedsføre sig sammen, siger Sofie Valbjørn. Øerne er udover Fanø, Læsø, Samsø, Ærø og Langeland.

Sofie Valbjørn har senest under corona-krisen holdt et møde via skype med sine fire bormestrekolleger.

- Vi mødes normalt en gang om året til et todages seminar. Vi har blandt andet færgerne - med undtagelse af Langeland - og bryllupsturisme til fælles. Og derfor har vi været ekstra hårdt ramt under corona-krisen, derfor videokonferencen, siger borgmesteren.

- Fanø har meget at byde på, det er bare anderledes oplevelser end det, børnefamilierne oplever på en charterferie, lyder det fra Poul Therkelsen og Sofie Valbjørn. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Udvikling af øerne

Projektets nøgleord er produktudvikling, der skal foregå i et samarbejde med firmaer og virksomheder i turistbranchen, med erhvervet og med kommunerne, men også markedsføring og samarbejde imellem konkurrenter indgår. Erhvervsfremmestyrelsen vil putte penge i på betingelse af medfinansiering.

I alt kan der komme to millioner kroner i puljen. Kommunerne skal betale halvdelen, så Fanøs andel bliver 200.000 kroner, fordelt på tre år.

Der er foreløbig indsendt en ansøgningen til Erhvervsfremmestyrelsen.

Fanøs turistchef, Poul Therkelsen, glæder sig over initiativet.

- Samarbejdet er især i år vigtigt. Mange, især danske børnefamilier holder i år ferie herhjemme, og nogle af dem kommer til Fanø, måske for første gang, og med Big Five-samarbejdet er målet, at få især nye ø-gæster til at komme igen år efter år.

Som et eksempel nævner turistchefen, at man har indrettet en stor trailer som grejbank med nogle af de ting, førstegangsturister måske ikke lige har tænkt over, at de skulle have haft med, når man besøger en ø.

- Grejbanken kan vi så parkere på stranden eller på en af øens naturlegepladser. Og tanken er så, at børnefamilierne kan låne grej for at få en hyggelig dag, siger Poul Therkelsen, der mener, at man skal være ærlig omkring det, øerne har at tilbyde.

- Fanø har meget at byde på, det er bare anderledes oplevelser end det, børnefamilierne oplever på en charterferie, lyder det fra Therkelsen og Valbjørn, der er klar med blandt andet udkigspunktet, naturlegepladser og især oplevelser på stranden.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce