Annonce
Esbjerg

Fanø ramt af covid-19: Krogaarden rømmes for gæster efter coronasmitte

Fanø Krogaard lukker foreløbigt indtil mandag, efter at tre gæster, som var på krogaarden i sidste uge, er testet positiv for covid-19. Arkivfoto: Tue Sørensen
Tre gæster, som besøgte Fanø Krogaard torsdag og fredag i sidste uge, er konstateret smittet med covid-19. Torsdag valgte ejerne at lukke krogaarden og sende gæster hjem og til andre hoteller. En konfirmationsfest også berørt.
Annonce

Fanø: Fanø er blandt få steder i Danmark, hvor der stort  set ikke har været registreret tilfælde af covid-19, men torsdag modtog Peter Petersen, medejer af Fanø Krogaard, den nedslående besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at det landskendte og kongelig privilegerede spise- og overnatningssted på Langelinie i Nordby har haft besøg af gæster, som er testet positiv med sygdommen covid-19.

- Vi har derfor besluttet, at vi lukker Fanø Krogaard torsdag, fredag, lørdag og søndag, så vi kan få hele personalet testet. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men der er kun én ting at gøre, og det er at udvise rettidig omhu ved at være på forkant og gøre alt, hvad vi kan for at bremse eventuel smittespredning, konstaterer Peter Petersen.

De tre gæster, som har vist sig smittet, er ikke lokale, og de har været spisende gæster på Fanø Krogaard torsdag aften og fredag aften i sidste uge. Ifølge Peter Petersen er de formentlig blevet testet i begyndelsen af denne uge, hvorefter han torsdag omkring middagstid modtog beskeden fra styrelsen.

Annonce

Konfirmation berørt

Den konsekvente lukning af Fanø Krogaard, som fandt sted umiddelbart efter modtagelsen af beskeden fra Styrelsen for Patientsikkerhed, får konsekvenser for stedets gæster, såvel spisende som overnattende gæster.


I det omfang det har været muligt, har vi tilbud gæster overnatning i Hjerting og på Britannia, mens andre gæster har meddelt, at de kommer tilbage en anden gang

Peter Petersen, medejer, PL Hotels A/S


Peter Petersen, som via selskabet PL Hotels sammen med Bank Lauridsen-familien også ejer Hjerting Badehotel og Hotel Britannia, kender ikke på stående fod det eksakte antal gæster, som har måttet forlade Fanø Krogaard, men han oplyser, at samtlige 20 værelser var bookede.

- I det omfang det har været muligt, har vi tilbud gæster overnatning i Hjerting og på Britannia, mens andre gæster har meddelt, at de kommer tilbage en anden gang, fortæller Peter Petersen.

Også en konfirmationsfest er berørt af lukningen, men selskabet har ifølge Peter Petersen lykkeligvis fundet en anden festadresse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia i top over corona-smitten i provinsen - puster hovedstadskommunerne i nakken

Annonce