Annonce
Esbjerg

Fanø Sparekasse går i plus og forbedrer sit halvårsresultat med seks millioner kroner

I forhold til første halvår sidste år har Fanø Sparekasse forbedret sit resultat med seks millioner kroner og ender med et plus på 4,6 millioner kroner.
Med et halvårsresultat på på næsten fem millioner i plus, forventer ledelsen i Fanø Sparekasse at komme igennem sit andet coronaår med et solidt overskud.

Fanø: Godt begyndt er halvt fuldendt.

Med det gamle ordsprog i hu kan Fanø Sparekasses bestyrelse og bankdirektør Henning Balle glæde sig stort over sparekassens netop offentliggjorte halvårsregnskab i 2021.

Resultatet endte med et overskud på 4,6 millioner kroner mod et underskud på 1,4 millioner kroner i samme periode året før. Dermed har Fanø Sparekasse forbedret sit halvårsresultat med hele seks millioner kroner.

Annonce

Forinden havde sparekassens ledelse budgetteret med et halvårsresultat på 2,8 millioner kroner, og set i det lys er man – som det hedder i halvårsrapportens beretning – faktisk ret så tilfreds med resultatet.

Det er ikke mindst sparekassens aktiebeholdning, som har oplevet en positiv udvikling på kursreguleringer.

”Kursreguleringer for første halvår 2021 har vist sig fra den positive side med et resultat på cirka 2,1 millioner kroner mod en gyser-oplevelse på samme tid sidste år. Kursreguleringer blev da opgjort til et minus på 3,6 millioner kroner. Der er således tale om en ændring på 5,7 millioner kroner,” skriver ledelsen i beretningen, hvoraf det også fremgår, at sparekassens aktiebeholdning med en stigning på syv millioner er vokset til 30 millioner kroner.

Kun et firma i corona-nød

Fanø Sparekasses renteindtægter har i halvåret været svagt stigende til 4,4 millioner kroner, mens renteindtægter på udlån ligesom i andre pengeinstitutter er under pres på grund af det lave renteniveau. Et fald i indtægten her skyldes også, at flere private kunder har omlagt deres realkreditlån og hjemtaget friværdibelåning, som igen er blevet anvendt til at nedbringe eller indfri lån i sparekassen.

Det noteres også i halvårsregnskabet, at den store turisttilstrømning til øen – og dermed øget omsætning – sammen med regeringens hjælpepakker har sænket Fanø Sparekasses volumen på både indlån og kreditter.

Renteindtægter fra sparekassens udlån udgør per 30. juni 3,2 millioner kroner mod 3,5 millioner kroner året før. Og det til trods for at Fanø Sparekasse sidste år fulgte sektoren trop med indførelse af negativ rente på indlån højere end 250.000 kroner.  Per 30. juni er renteindtægterne fra indlån således bogført til 445.000 kroner, mens det samme tal året før var i minus med 75.000 kroner. Med virkning fra den 1. oktober sænkes i øvrigt grænsen yderligere, hvorefter der for indestående fra 100.000 kroner trækkes negativ rente.

Annonce

Venter positivt årsresultat

Af halvårsregnskabets ledelsesberetning fremgår det også, at Fanø Sparekasse blot har oplevet én virksomhed, som er kommet i problemer på grund af coronakrisen. Og videre hedder det, at ingen private kunder er berørt i en grad, der giver problemer for kunders privatøkonomi.

I det hele taget noterer sparekassen, at covid-19-situationen og flere turister generelt har øget likviditeten blandt de forretningsdrivende øen, ligesom håndværkerne har haft vældig travlt.

På basisdriften er sparekassens balance igen blevet øget til 614 millioner kroner mod 561 millioner kroner i første halvår 2020. Dette skyldes en vækst i indlånskapital.

Sparekassens egenkapital er på balancedagen opgjort til 96,5 millioner kroner.

Med baggrund i det fine halvårsresultat samt en forventning om fastholdelse af kursreguleringer og et uændret nedskrivnings-niveau, forventer ledelsen at kunne opnå et helårsresultat i omegnen af 3,5 til fire millioner kroner.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Team Esbjerg skal gøre alt for at tage Sandra Toft på ordet

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Aabenraa For abonnenter

23-årig fængslet i ny sønderjysk narkosag: Mistænkes for salg af kokain for mere end 200.000 kroner

Annonce