Annonce
Esbjerg

Fanø starter genåbningen næste torsdag: Sigter efter at kunne passe alle

Ligesom Esbjerg Kommune mangler Fanø stadig svar på, hvordan den private dagpleje kan genåbnes forsvarligt. Velfærdschef, Søren Lück Madsen, er dog sikker på, at dagplejen også åbner torsdag efter påske. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Genåbningen på Fanø Kommune starter fra torsdagen efter påsken. Kommunen kan med sine mange udearealer sikre, at der ikke samles for mange børn på for få kvadratmeter.

Genåbningen: Fanø Kommune satser på at åbne torsdagen efter påske. Man venter en ekstra dag, da det har været forskelligt, hvor hurtigt Fanø Skole og øens daginstitutioner har kunnet nå at blive klar.

- Tirsdag i næste uge bliver medarbejderne i de forskellige institutioner klædt på til, hvordan de skal håndtere opgaven. Og så har de også onsdag med til at lave de fysiske ændringer, siger Sofie Valbjørn (Alt), borgmester i Fanø Kommune.

Aftenklubben, hvor nogle skoleelever plejer at komme, åbnes dog ikke endnu, men klubbens medarbejdere kommer til at hjælpe til i skolen som et ekstra sæt hænder.

- På skolen vil vi køre meget på, at vi skal være udenfor så meget som muligt. Vi vil også bede forældrene om, at børnene har tøj med til hele dagen, og at de har deres egen madpakke med, så de ikke skal sidde sammen og spise frokost - kantinen holdes også lukket, siger Søren Lück Madsen, velfærdschef i kommunen.

- Fælles for det hele herovre på Fanø er, at vi har store udearealer, og alt andet lige er det en stor fordel med den situation, vi kommer til at stå i, tilføjer Sofie Valbjørn.

Udeundervisning er afgørende

Listen med regler, som Sundhedsstyrelsen har udstedt, er lang. Blandt andet fordobles det gulvareal, som hvert barn skal have til rådighed, og børnene skal deles op i mindre grupper, der følger en bestemt voksen. Dertil kommer, at disse grupper ikke må interagere med andre grupper på institutionen. Institutionerne har kun et bestemt areal til rådighed, så udendørs undervisning vil også blive et vigtigt element i børnenes nye hverdag.

Mindre grupperinger

Forvaltningen er i øjeblikket stadig igang med de mere konkrete løsninger, som daginstitutionerne og Fanø Skole skal implementere i næste uge før genåbningen. For daginstitutionerne gælder det blandt andet, at man skal have fundet ud af hvilke indgange forældrene skal komme ind ad. Det er dog fastlagt, at legetøjet bliver gjort rent en gang om dagen og gemt væk ved frokosttid.

- Hvad angår de fysiske rammer kan vi sikre, at der maksimalt er 10 børn per lokale indenfor, og at der maksimalt er 20 børn fordelt i mindre grupper udenfor, siger Sofie Valbjørn.

Dagpasningen vil holde åbent i samme tidsrum, som den havde før nedlukningen, mens Fanø Skole sandsynligvis kommer til at forkorte dagene en smule. Derefter kan eleverne gå i SFO'en.

- Vi ved ikke endnu, hvor mange børn, der kommer de forskellige steder, men vi laver det sådan, at vi kan passe alle børnene i dagpasningen og eleverne i klassetrinnene 0. til 5. klasse. Det er vi nødt til at disponere efter, siger Søren Lück Madsen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Lokale museer bløder udlændinge og indtægter for flere hundrede tusinde

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Erhverv

Skal du ud og spise i Flensborg? Flere restauranter kræver stadig test, selvom myndighederne har lempet reglerne

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Arbejdstilsynet truer EfB med nyt tilsynsbesøg: Har tre uger til at sende en handleplan

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Nordtyskland

Kæmpe lettelse: De fleste i grænselandet er undtaget fra Tysklands nye krav om test

Annonce