Annonce
Esbjerg

Fanø Vesterland har slået dørene op

Det er ikke sommer-temperaturer, der præger årets Fanø Vesterland. Foto: Pelle Lindegaard Bügel
Startskuddet til dette års udgave af Fanø Vesterland har lydt for få timer siden. Det blæser, det er koldt, og det regner, men der stadig masser af lav at spore på på festival og på teltscenen, hvor den færøske sanger Teitur åbnede ballet klokken 12.00

Fanø: Selvom de gode temperaturer lader vente på sig, har Fanø forlængst meldt udsolgt af de 3.000 billetter, der var sat til salg. Og her nogle timer efter åbningen er festivalen allerede fint besøgt.

Det er dog ikke sommerklæder, festivalgæsterne har iført sig. Det er både vinterjakker, huer og halstørklæder, der er fundet frem for at stå imod regnen og den kolde vestenvind. Heldigvis kan der opleves musik under tørvejr, idet teltscenen allerede åbnede klokken 12.00. Her gav den færøske sanger og sangskriver Teitur Lassen festivalgæterne noget at varme sig på. Og en halv time inde i koncerten var teltet og Teitur blevet lidt af et tilløbsstykke for de frysende, men glade festivalgængere.

Annonce

Fanø Vesterland 2019

  • Fanø Vesterland arrangeres af Jesper Møller Pedersen, der også fungere som daglig leder
  • Festivalen har i alt 472 frivillige
  • Fanø Vesterland er en kontantfri festival
  • Festivalpladsen er beliggende et par minutters gang fra færgelejet - på pladsen ved lystbådehavnen

Love Shop under åben himmel

Klokken 13.40 åbnedes open air-scenen af ingen ringere end det danske band Love Shop med forsanger Jens Unmack i spidsen. Fredagens øvrige artister på open air-scenen er The Savage Rose klokken 17.00, Dizzy Mizz Lizzy klokken 19.40 og til sidst er det Jonah Blacksmith, der lukker ballet klokken 22.20.

På teltscenen kan Baal opleves klokken 15.20, Northern Assembly klokken 18.20, The Grenadines klokken 21.00 og til sidst All My Exes klokken 23.40.

Festivalpladsen lukker klokken 01:00. Den sidste færge mod Esbjerg sejler klokken 02.15 natten til lørdag. Om lørdagen åbner festivalpladsen igen klokken 10.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce