Annonce
Esbjerg

Fanøboere: Bustiderne er ikke fleksible nok

Pædagoger fra Bakskuld, medarbejdere fra Dagli'Brugsen Sønderho og en ansat ved Sønderho Kro er utilfredse med Telebussens køretider, da det er blevet sværere at møde tidligt på arbejde i Sønderho. Fra Venstre: Mia Thonesen (tidligere pædagog ved Bakskuld), Alexander Krogsgaard (Dagli'Brugsen Sønderho), Susanne Lægs og Christina Kjeldsen. Privatfoto
Flere fanøboere, der arbejder i Sønderho, kritiserer bussernes køreplaner. Det skyldes, at flere borgere ikke kan nå de tidlige mødetider med den offentlige transport.

Fanø: Fanø Kommunes busplaner møder kritik fra fanøboere og esbjergensere, der arbejder i Sønderho med en tidlig mødetid.

Susanne Lægs, der arbejder som pædagog i Bakskuld, kan ikke møde ind til at åbne børnehuset på tilkaldevagten. Selv vom den officielle åbningstid er klokken 08.00, har forældrene mulighed for med forvarsel at aflevere deres børn allerede 06.45. I sådanne situationer skal Susanne Lægs møde klokken 06.30, men det kan hun ikke nå med bussen, der først starter i Sønderho klokken 06.30.

Inden da kører telebussen fra Nordby mod Sønderho, men her kan passagererne ikke stige på, da bussen endnu ikke er i rute. Dertil påpeger Susanne Lægs, at det ikke tidligere var et problem at møde til tilkaldevagten, da bybusserne startede tidligere end telebussen.

Busserne på Fanø

Telebussen blev indsat på Fanø den 8. oktober 2018. Efterfølgende blev det godkendt, at Telebussen også kan køre fra dør til dør ved bestilling. Bussen kan bestilles mellem klokken 07.45-15.30 og igen 19.00-23.00 i hverdage samt 19.00-23.00 i weekender. Telebussen starter dog allerede almindelig kørsel i hverdagen klokken 06.30 fra Sønderho. Inden da kører bussen fra Nordby til Sønderho, men her kan buspassagerer ikke køre med, da den endnu ikke er i rute.

Ikke kommunens problem

Susanne Lægs har henvendt sig til kommunen angående telebussens køreplan. I den forbindelse påpeger hun, at busproblemerne er et privat problem, da hun først er kommunalt ansat, når hun i børnehuset trækker sin usynlige uniform på. Af kommunen har hun fået at vide, at hun blot kunne købe en elcykel.

Det samme har Christina Kjeldsen fra Sønderho Kro oplevet, da hun henvendte sig angående De Blaa Bussers køreplan.

- Han (Arne Blaabjerg Jensen red.) kunne ligeså godt have skrevet, at jeg bare kunne cykle, så sarkastisk og overfladisk var han, siger hun.

Arne Blaabjerg Jensen, der er senioringeniør ved Fanø Kommune, siger, at det bunder i økonomiske elementer.

- Vi har ikke kunnet finde en løsning på det indenfor de økonomiske rammer, vi har.

Annonce

Flere oplever samme problem

Hos Dagli'Brugsen Sønderho har telebussen også haft konsekvenser for personalet. Brugsuddeler Lars Jessen har fortalt, at han blandt andet har haft en medarbejder, der var nødsaget til at opsige sit arbejde, da han ikke kunne møde ind til den tidlige vagt. Yderligere er to-tre af hans medarbejdere afhængige af den offentlige transport, hvorfor de ofte må finde på andre løsninger.

- Der er nogle på cykel, der håber på, at det ikke bliver en hård vinter, siger Lars Jessen med et strejf af humor i stemmen.

Susanne Lægs foreslår, at telebussen kan fungere som tilkaldevagt de dage, hvor nogen skal møde, før køreplanen starter. På den måde ville kommunen imødekomme de borgere, der har brug for tidligere kørsel samt undgå, at bussen skal køre fast uden passagerer. Busserne vil Susanne Lægs fortsat være afhængig af, da hun ikke har kørekort.

Annonce
Kultur For abonnenter

Uden sidestykke: Peder har ringmærket 13.000 stære og 8.000 svaler

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Esbjerg

Bilfærge til Fanø sat ud af spillet: Passagerfærge sat ind

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Annonce