Annonce
Esbjerg

Se video og billeder: Fanøfærgen aflyst og biler flyttet fra havnen

Til lands, vands og i luften. På grund af stormen bliver aflysninger og advarsler flere og flere.

Opdateret: Mandag morgen lyder meldingen på Fanølinjens hjemmeside, at færgen igen sejler planmæssigt.

Sydjylland: Vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi har bekræftet, at Fanøfærgen midlertidigt er stoppet med at sejle.

Ligesom Fanølinjen selv melder på deres hjemmeside, at færgen afventer mildere vejr.

Den vil ligge for anker, indtil stormen er blevet mildere. Det forventes, at næste afgang er omkring klokken 19.10 fra Esbjerg.

På parkeringspladsen ved færgelejet har politiet flyttet flere parkerede biler.

Bilerne er flyttet for at undgå at de oversvømmer, når vandstanden stiger. Bilerne er placeret lidt længere oppe af vejen ind mod Esbjerg by, og ejerne burde ifølge vagtchefen kunne finde dem ganske let.

Politiet advarer også mod gåture i Kronprinsensgade. Borgere har meldt, at der falder tagsten ned fra bygninger.

Annonce
Foto: Local Eyes.

Færgen ikke den eneste

Det er ikke kun Fanøfærgen, der er udfordret af det stormende vejr. Tidligere søndag dag bragede fragtskibet ARK Dania ind i Kajen i Esbjerg, skibet har fået en skade og kan ikke sejle, før det er blevet repareret.

Ligesom færgetrafikken har fly og biler været udfordrede. Flere fly i Billund Lufthavn er aflyst, og i flere andre lufthavne i Danmark er historien den samme.

Tarphagevej er lukket grundet oversvømmelser og vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter, at flere veje på tværs af landsdelen er lukket, fordi der ligger træer og andre genstande på dem.

Politiet arbejder stadig konstant med oprydning.

Foto: Local Eyes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce