Annonce
Esbjerg

Fanøfærgen ligger stille på ubestemt tid og dele af Fanø er under vand

Sådan så der ud ved færgeriet på Esbjerg-siden omkring klokken 14. Sejladsen til og fra Fanø er nu indstillet. Foto: Flemming Larsen
Et teknisk problem med klappen til Menjas bildæk og højvande på grund af stormen har gjort, at sejladsen mellem Esbjerg og Fanø er blevet indstillet.

Opdatering: Klokken 17.50 sejler Fanøfærgen igen. Læs mere her.

Esbjerg/ Fanø: Færgesejladsen mellem Esbjerg og Fanø er mandag indstillet på ubestemt tid.

- Vi arbejder med to problemer i øjeblikket. Omkring klokken 14 fik vi melding om, at vandet stod så højt, at vi ikke kunne forsvare at sejle til og fra Nordby længere. Samtidig er der i sammenhæng med det her opstået det problem, at en bolt har løsnet sig på en af broklapperne, og det skal svejses, siger PR- og kommunikationschef på Fanølinjen Jesper Maack.

Tidligere på eftermiddagen håbede man, at færgen kunne sejle igen ved 17-tiden, men nu ser udsigterne noget længere ud.

- Lige nu driller højvandet os på to punkter. Der er for meget vand, så kajen er simpelthen forsvundet for os. Og samtidig gør højvandet også, at vi ikke kan komme til at svejse den bolt, der har løsnet sig på en af broklapperne, siger Jesper Maack, der opfordrer folk til at holde sig orienteret på hjemmesiden fanølinjen.dk.

Omkring klokken 16 er den seneste melding, at al drift er indstillet på ubestemt tid, men omkring klokken 19 regner man med, at vandet er faldet så meget, at de to problemer kan løses:

- Vi regner med, at der klokken 19 er så meget vand væk, at de kan komme til at arbejde på rigtig smedemanér, plus at vandet også er faldet, så vi også kan sejle igen, siger Jesper Maack.

- Højvande er ikke at spørge med, siger Jesper Maack.

Annonce
Sådan så der ud ved færgeriet på Esbjerg-siden omkring klokken 14. Sejladsen til og fra Fanø er nu indstillet. Foto: Flemming Larsen

Søndag var færgedriften mellem Esbjerg og Nordby indstillet fra klokken 11 til 19.10 på grund af storm og høj vandstand.

Ligesom det var tilfældet søndag er broen på Tarphagevej også blevet oversvømmet og lukket mandag eftermiddag.

Til dem, der mandag opholder sig i sommerhusområderne ved Vadehavet på Fanø, advarer Syd- og Sønderjyllands Politi desuden om forhøjet vandstand.

Vejene i sommerhusområderne ved Vadehavet kan blive oversvømmet i eftermiddagstimerne, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Ved 17-tiden mandag aften har politiet sendt billeder fra Fanø ud på Twitter for at orientere om den forhøjede vandstand, der har givet flere oversvømmede veje.

Der er varsel om forhøjet vandstand mellem 3,0 og 2,5 over normal vandstand, oplyser DMI.

Sådan så der ud ved færgeriet på Esbjerg-siden omkring klokken 14. Sejladsen til og fra Fanø er nu indstillet. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce