Annonce
Esbjerg

Fanøs økonomiske mirakel fortsætter: Coronasommeren sætter turbo på SuperBrugsens rekordresultat

Efter et rekordår i 2019 fik SuperBrugen i Nordby et barsk forår og forsommer i år på grund af corona-nedlukningen for tyske turister. Men det hele blev indhentet i nogle hektiske sommermåneder, som betyder, at brugsforeninge til dato ligger foran sidste års rekordomsætning og har udsigt til endnu flere millioner i overskud. Foto: Christian Friis Hansen
SuperBrugsen på Fanø er nu Sydjyllands største målt på omsætning. Naboen på fastlandet i Esbjerg er 20 millioner kroner bagefter, og overskuddet sætter også ny rekord i år, hvis fremgangen fortsætter.

Fanø: SuperBrugsen på Fanø er nu Sydjylllands største målt på omsætning.

I 2019 blev der solgt varer for 114,2 millioner kroner mod 108,4 millioner kroner året før.

Brugsforeningen,som driver en stribe forretninger på Fanø, har samlet haft en rekordomsætning på 146,2 millioner kroner sidste år. Det er er en fremgang på fem procent.

Også helt aktuelt er SuperBrugsen i topform. I de ugentlige regnskaber ligger brugsen foran budgettet til dato, og det betyder, at rekorden i omsætning  allerede i år overgås, ligesom der venter et større millionoverskud, fordi fællesudgifterne til Coop falder i år.

Formanden for brugsforeningen, Hans Mathiasen, er godt tilfreds, når han sammenligner øens brugs med f.eks. SuperBrugsen i rundkørslen i Esbjerg, der ligger 15-20 millioner efter Fanøs.

Samtidig er brugsen øens største private arbejdsplads med 67-68 ansatte. Kun Fanø Kommune har flere ansatte på øen.

En årsag til det forventede nye rekordoverskud og -omsætning er, at de mange danske sommerturister på øen har lagt tre kroner, når en tysk turist har lagt en krone i butikken.

Annonce

150 til generalforsamling

De gode regnskabstal for 2019 kunne formand Hans Mathiasen med tilfredshed berette om for godt 150 deltagere i Fanø Hallen ved generalforsamlingen forleden, inden de seneste begrænsninger blev indført.

I beretningen fortalte Hans Mathiasen om SuperBrugsen, DagliBrugsen, Fanø Blomster og OK tanken og 10 lejemål.

Annonce

God økonomi

Den samlede omsætning på godt 146 millioner for hele foreningen betegnede han som tilfredsstillende.

- Det gør vores superbrugs til den største i Syd-og Sønderjylland målt på omsætning, fastslog formanden.

DagliBrugsen i Sønderho var den fjerde største butik i Syd- og Sønderjylland samt Fyn i sommerferieugerne i 2019.

Også Fanø Blomster er inde i en tilfredsstillende fremgang, så årets resultat blev et tilfredsstillende overskud på 1,6 mio. kroner.

Fanø-foreningens resultatet er påvirket, at man har bidraget betydeligt til Coop-koncernens udgifter herunder it på knap 3,6 millioner kroner.

Brugsforeningen får flere nye medlemmer - hele 133 - så man nu har 2773 medlemmer.

Annonce

Fremtidsplaner

Brugsforeningen har fokus på eventuelle kommende discountbutikker, fortæller Hans Mathiasen og peger på planerne om en Netto, som ikke blev til virkelighed.

- Heldigvis var der seks politikere i byrådet, som ikke ville give adgang til en Nettobutik på Mejerigrunden i november sidste år, men det lille flertal kan vippe over. Og det vil svække alle dagligvarebutikker på Fanø, siger Hans Mathiasen.

Flertallet af seks politikere havde en usædvanlig sammensætning, fordi borgmester Sofie Valbjørn (Alternativet) brød fællesskabet med Venstre og stemte for Netto-butikken sammen med Fanø Lokallistes to medlemmer og de to konservative.

Modsat sprang SF's Karen Jeppesen fra den såkaldte femmandsgruppe over til Venstre og borgmesterens normale øvrige allierede, så der var et nyt flertal, der stemte mod at ændre i kommuneplanen. Denne ændring var en forudsætning for Netto-butikken  Mejerigrunden - som altså ikke blev til noget..

- Hvis bare en skifter mening, så er fanden løs, siger Hans Mathiasen om fremtidens butikstruktur på øen.

Sponsor

Brugsforeningen har sponseret en række aktiviteter på Fanø med cirka 200.000 kroner:

  • Badminton-, gymnastik-, golf- og fodboldklubber.
  • Motorbåden Martha, Everten Rebekka, Natteravnene, Fanø musikken, Late Night, Skovlegeplads, Fanø Kunstmuseum og Fanø Vesterland.

Ny bestyrelse

Valg på generalforsamlingen.

Bjarne Frøslee Ibsen, Niels Hvid og Lene Gorzelak var på valg til bestyrelsen.

Mille Rene Larsen og Torben Tobiasen stillede op til valg.

Lene Gorzelak, Mille Rene Larsen og Torben Tobiasen fik flest stemmer.

Suppleanterne Bettina H. Andersen og Michael Kolby Jensen blev genvalgt.

Den nye bestyrelse: Dorrit Grumsen, Lene Gorzelak, Mille Rene Larsen, Torben Tobiasen, Hans Mathiasen samt suppleanterne Bettina H. Andersen og Michael Kolby Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

EfB For abonnenter

1-1-kamp mod Silkeborg efter den bedste præstation meget længe: EfB fik sendt et stærkt signal

EfB

EfB-træner efter 1-1 mod Silkeborg og sejr til Viborg: Nu er det en tvekamp om oprykning

Annonce