Annonce
Tønder

Fanøs borgmester: Turistformands påstand om kommende fyringer er ikke rigtig

Turistinformationen i Tønders gågade. Hvis Tønder bliver en del af Destination Vadehavet, vil konsekvensen, ifølge Rømø Tønder Turistforening, være, at medarbejderne bliver fyret. Foto: Michael Ehrhorn
Det er ikke rigtigt, når bestyrelsen i Rømø Tønder Turistforening hævder, at alle medarbejdere i Rømø Tønder Turistforening bliver fyret, hvis man indgår i samarbejde med Destination Vadehavet. Det siger Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn.
Annonce

TØNDER: Der er stadig meget langt mellem parterne når det skal afgøres, hvor Rømø Tønder Turistforening, RTT, og dermed Tønder, skal høre til i fremtiden: Destination Vadehavet eller Destination Sønderjylland.

På onsdagens informationsmøde for RTTs medlemmer, anbefalede bestyrelsen, at stemme for samarbejde med Destination Sønderjylland - blandt andet med en henvisning til, at et samspil med Destination Vadehavet ville føre til at: "Alle medarbejdere i RTT opsiges og de, som kan bruges, ansættes af den nye destinationsdirektør".


Jeg kan simpelthen ikke genkende det billede som Martin Iversen og hvem det må være, forsøger at tegne af Destination Vadehavet. Det ligner ikke det, som vi arbejder med.

Sofie Valbjørn, borgmester, Fanø


Citatet er hentet fra det materiale, som medlemmerne blev præsenteret for under en powerpoint-fremlæggelse. Men ifølge Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (Alt.), som er formand for udvalget, der skal forberede Destination Vadehavet, er den påstand grebet helt ud af luften.

Turistsamarbejde

Rømø Tønder Turistforening, RTT, har cirka 100 medlemsvirksomheder.

I fremtiden skal RTT indgå i et af følgende tre samarbejder:

1. Destination Vadehavet, som på nuværende tidspunkt består af to kommuner, nemlig Esbjerg og Fanø (efter at Varde kommune tidligere har meldt sig ud).

2. Destination Sønderjylland, som består af Haderslev, Aabenraa og Sønderborg kommuner.

3. Tønder Kommune bliver en selvstændig destination.

Den nuværende bestyrelse i RTT med Martin Iversen i spidsen, anbefaler en løsning med en fremtid i Destination Sønderjylland.


- Jeg ved ikke, hvor de har det fra. Det er ikke rigtigt, kan jeg starte med at sige. Og det er ikke den tilgang, vi har til vores medarbejdere her i Fanø og Esbjerg kommuner. Vi ser tiden an i forhold til at få ansat en chef , og hvordan vi organiserer os (i Destination Vadehavet, red.) og hvad der giver mening. Der er ingen af de medarbejdere der arbejder med turisme heroppe, som har fået en fyreseddel, siger Sofie Valbjørn.

- Og får det heller ikke?

- Det er ikke noget vi i forberedelsesudvalget skal tage stilling til.  Når vi får ansat en chef, skal der arbejdes med organisering, og så må det være op til dem at arbejde med de medarbejdere og det setup som giver mening, siger Sofie Valbjørn.

Annonce

Opgiver selvstændighed

Martin Iversen, som er formand for Rømø Tønder Turistforening, og dermed imod samarbejdet med Destination Vadehavet, afviser fuldstændig, at man har taget fejl, når man hævder, at medarbejderne i Tønder bliver fyret.

-  Det som vi har i et mødereferat, som vi har fået verificeret, er, at i Destination Vadehavet vil man ikke kunne honorere den selvstændighed, som vi har stillet som krav/ønske fra vores medlemmer i Tønder. Dermed siger man også - og det er jo det, der er problemet - at det er usandsynligt, at man kan finde økonomi til, at vi kan fortsætte som det er i dag, siger Martin Iversen.

- Men usandsynligt er vel ikke det samme som at alle medarbejdere bliver fyret, sådan som I skriver?

- Det er jo en naturlig konklusion i, at hvis vi går ind i Destination Vadehavet, så må vi ikke fortsætte med en lokal forening, og de medarbejdere som er der i dag, de kan ikke fortsætte i et samarbejde op ad den jyske vestkyst, contra Destination Sønderjylland. Der siger man helt klart, at på et eller andet niveau kan vi fortsætte med vores egen forening og bestyrelse og vores egne medarbejdere, siger Martin Iversen.

Annonce

Kommunen bestemmer

Men ifølge Sofie Valbjørn er der intet krav fra Destination Vadehavet om, at man skal skal nedlægge Rømø Tønder Turistforening eller at man skal fyre medarbejdere i Tønder.

- Altså, det kan Destinationen jo ikke bestemme. Det er jo ikke op til os at bestemme hvad man gør på Rømø. Det er jo op til Tønder Kommune at bestemme, hvad man vil finansiere. Hvis man vil finansiere både at være med i Destination Vadehavet og det, der er der nu - jamen, det kan vi jo ikke blande os i.

- Så hvis man fra Tønders side siger: Vi vil gerne fortsætte med et kontor i gågaden og man behøver ikke at fyre medarbejderne, så kan man det? 

- Det er jo op til dem. Det bestemmer vi ikke, siger Sofie Valbjørn som tilføjer, at det er noget vrøvl at sige, at det er noget Destination Vadehavet bestemmer.

- Det hverken kan eller vil eller må vi jo. Og jeg må bare sige, og det må du gerne citere mig for: Jeg kan simpelthen ikke genkende det billede som Martin Iversen og hvem det må være, forsøger at tegne af Destination Vadehavet. Det ligner ikke det, som vi arbejder med, siger Sofie Valbjørn.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce