Annonce
Esbjerg

Fanøs budget er landet: Borgerne får fremtidssikret velfærden af enigt byråd

Borgmester Sofie Valbjørn (Alternativet) er glad for, at alle byrådspolitikerne står sammen om et budgetforlig, som sikrer samme service til borgerne på de vigtige velfærdsområder som børnepasning og ældreplejen. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Efter et forår med økonomisk katastrofe og en hård genopretningsplan får Fanøs økonomi i fremtiden hjælp af lille skattestigning, masser af turister og aktiviteter i udlejning af sommerhuse og travle håndværkere - og af sommerhusejernes ejendomsskatter.

Fanø: Et samlet byråd på Fanø har fået styr på økonomien  - og er nu også enige om den fremtidige økonomi i den lille kommune.

Der er indgået et budgetforlig for år 2021, som alle byrådets lister står bag  - det er tredje gang at alle bakker op kommunens budgetter .

- Udfordringerne tordnede sig op i starten af året, og på det første budgetseminar trak der fortsat mørke skyer henover kommunens økonomi. Men med en stærk indsats fra alle i forvaltningen og det samlede byråd er det lykkes at få vendt skuden, så vi nu står i en langt bedre økonomisk position end forventet. Det er et afgørende afsæt for budget 2021, siger borgmester Sofie Valbjørn (Alternativet) i en pressemeddelelse.

Annonce

Byrådet har indarbejdet en skattestigning på 0,3 procent i 2021 for at imødegå et tab på  reformen af udligningssystemet og for at sikre de fysiske rammer for Fanø, hvor digerne trænger til forstærkninger.

Skattestigningen er lidt lavere, end der var lagt op til under forhandlingerne.


Med en stærk indsats fra alle i forvaltningen og det samlede byråd er det lykkes at få vendt skuden.

Sofie Valbjørn (Alternativet), borgmester


Robust økonomi

Budgettet betyder, at man kan bevare kommunens serviceniveau, og der er plads til ubehagelige økonomiske overraskelser. Byrådet kan samtidig  gå i dialog med borgerne om Fanøs udvikling på de store velfærdsområder. Det gælder på dagpasningsområdet og ældreområdet, hvor borgerne skal være med til at forme de to store velfærdsområder.

Derudover vil der på Fanø være fokus på med grøn omstilling, klimatilpasning og bæredygtighed via konkrete planer. Også den nye el-færge, som sættes i drift efteråret 2021 samt fortsat øget fokus på affaldssortering er eksempler på resultater i udviklingen af øen..

-  Det er vigtigt for mig at understrege, at det er borgernes budget, og at budgettet understøtter, at vi er i en udvikling, hvor det både skal være attraktivt at leve, at drive erhverv og være gæst på øen, siger Sofie Valbjørn.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce