Annonce
Esbjerg

Fandt 1000 navne i narkotelefoner: De første 18 personer dømt i stor hashsag

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ved hjælp af konfiskerede telefoner har politiet fundet frem til over 1000 forskellige borgere, som er sigtet for at have købt hash
Annonce

Særlig Efterforskning Vest har nu indledt retssagerne mod en række Esbjerg-borgere, der har købt hash gennem såkaldte narkotelefoner. Foreløbigt er 18 forskellige personer blevet dømt i den omfattende sag, der har rod i bandemiljøet. Men sagen omfatter mere 1000 forhold, hvor folk har købt hash af de sigtede.

I februar sidste år slog politi-enheden Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi til mod den organiserede hashhandel i Esbjerg. Dengang blev 25 personer fra byens bandemiljø anholdt, og dengang blev 10 personer varetægtsfængslet.

Under aktionen blev der fundet en række narkotelefoner, som folk har kunnet skrive og ringe til for at få leveret stoffer af hashbude.

Annonce

Bliver sigtet i etaper

Ved hjælp af telefonerne har politiet fundet frem til over 1000 forskellige borgere, som er sigtet for at have købt hash.

Dermed er sagen så omfattende, at den skal tages i etaper.

De seneste dage har en del af de personer, der har købt over 100 gram hash, været i retten, og det har altså foreløbigt ført til, at 18 personer er blevet idømt mellem syv og 20 dages betinget fængsel.

Ifølge anklager Morten Rasmussen fra Særlig Efterforskning Vest er der tale om borgere i alle aldre og med vidt forskellig baggrund, som er dømt for at have købt hash via telefonerne.

- Dermed har understøttet det lokale bandemiljø, siger han og fortsætter:

- De 18 sager er kørt som tilståelsessager, men i alt har vi godt 50 sager, hvor der er købt mere end 100 gram.

Som udgangspunkt vil et køb på mere end 100 gram hash udløse en fængselsstraf. Hvis den sigtede ikke har andre forhold med i bagagen, vil et køb på mindre end 100 gram normalt udløse en bødestraf.

Med mere end 100 navne i er en stor del af sagen nu sat i system, og langt de fleste har fået en mail i deres e-boks, med beskeden om, at de kan se frem til en sigtelse.

Den kommende tid vil endnu flere købere få deres sag afgjort.

- Hvis man ser på antallet af sigtelser i den her sag, så her jeg ikke selv oplevet noget, der var større, siger anklageren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce