Annonce
Sport

Fanfavorit drømmer om mere landshold efter anonymt indhop

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lucas Andersen var glad for modtagelsen, men ville gerne have haft et bedre indhop mod Luxembourg.

AaB-spilleren Lucas Andersen fik den største individuelle hyldest, da han blev skiftet ind i tirsdagens 4-0-testsejr over Luxembourg i Aalborg, men tilskuernes kæledægge er ikke helt tilfreds med det aftryk, han fik sat i sine 30 minutter på banen.

For selv om han løb og kæmpede i holdets tjeneste, fik han kun i begrænset omfang vist prøver på sin fine teknik og sit store overblik.

- Hvis jeg selv kunne have skrevet historien, så havde jeg nok haft lidt flere aktioner på bolden, og jeg skulle have sat mine spidskompetencer lidt mere i spil.

- Det var super kompakt inde på banen, og jeg prøvede at tage en masse løb ned i dybden, og det var lige ved og næsten et par gange, hvor jeg var ved at slippe igennem. Men jeg fik vist den rigtige intensitet og vilje, og det er det mindste, jeg kunne gøre, siger Lucas Andersen.

Den nordjyske darling blev efterudtaget til landsholdet, da Yussuf Poulsen fik lov til at rejse hjem til Leipzig efter lørdagens 1-0-sejr over Schweiz.

Derfor var det en kort tjans i landsholdets tjeneste for Lucas Andersen, men han håber, at Åge Hareide har set nok til at kigge hans vej igen.

- Det giver mig en masse blod på tanden i forhold til fremtiden, at jeg har været med.

- Det var godt nok en noget kort samling for mig, for vi havde en træning i går (mandag, red.) og en kamp i dag, men det var en mulighed for at vise, at jeg skal være med næste gang, siger Lucas Andersen.

Han skal gøre reklame for sig selv i de kommende fire superligakampe inden den næste periode med landskampe midt i november.

- Jeg ved ikke, om jeg kommer med næste gang, men hvis jeg scorer ti kasser i Superligaen, så skulle det nok give sig selv. Tror I ikke det, spørger Lucas Andersen og slår op i et grin.

Lucas Andersen har spillet fire A-landskampe. Han debuterede i 2014 i en udekamp i Rumænien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce