Annonce
Sport

Fanfavorit drømmer om mere landshold efter anonymt indhop

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lucas Andersen var glad for modtagelsen, men ville gerne have haft et bedre indhop mod Luxembourg.

AaB-spilleren Lucas Andersen fik den største individuelle hyldest, da han blev skiftet ind i tirsdagens 4-0-testsejr over Luxembourg i Aalborg, men tilskuernes kæledægge er ikke helt tilfreds med det aftryk, han fik sat i sine 30 minutter på banen.

For selv om han løb og kæmpede i holdets tjeneste, fik han kun i begrænset omfang vist prøver på sin fine teknik og sit store overblik.

- Hvis jeg selv kunne have skrevet historien, så havde jeg nok haft lidt flere aktioner på bolden, og jeg skulle have sat mine spidskompetencer lidt mere i spil.

- Det var super kompakt inde på banen, og jeg prøvede at tage en masse løb ned i dybden, og det var lige ved og næsten et par gange, hvor jeg var ved at slippe igennem. Men jeg fik vist den rigtige intensitet og vilje, og det er det mindste, jeg kunne gøre, siger Lucas Andersen.

Den nordjyske darling blev efterudtaget til landsholdet, da Yussuf Poulsen fik lov til at rejse hjem til Leipzig efter lørdagens 1-0-sejr over Schweiz.

Derfor var det en kort tjans i landsholdets tjeneste for Lucas Andersen, men han håber, at Åge Hareide har set nok til at kigge hans vej igen.

- Det giver mig en masse blod på tanden i forhold til fremtiden, at jeg har været med.

- Det var godt nok en noget kort samling for mig, for vi havde en træning i går (mandag, red.) og en kamp i dag, men det var en mulighed for at vise, at jeg skal være med næste gang, siger Lucas Andersen.

Han skal gøre reklame for sig selv i de kommende fire superligakampe inden den næste periode med landskampe midt i november.

- Jeg ved ikke, om jeg kommer med næste gang, men hvis jeg scorer ti kasser i Superligaen, så skulle det nok give sig selv. Tror I ikke det, spørger Lucas Andersen og slår op i et grin.

Lucas Andersen har spillet fire A-landskampe. Han debuterede i 2014 i en udekamp i Rumænien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce