Annonce
Haderslev

Fanget på overvågningen: I løbet af natten blev transportfirma lænset for 1000 træpaller

Gerningsmændene var flere gange forbi transportvirksomheden i løbet af natten. Dette er et billede fra overvågningsvideoen. Foto: Jumbo Transport Haderslev
Et stort antal europaller blev stjålet fra Jumbo Transport mellem lørdag den 7. og søndag den 8. maj. Træpallerne har en værdi på omkring 100.000 kroner, og fremover bliver de nu låst inde.

Haderslev: Hos Jumbo Transport lidt uden for Haderslev har man mellem lørdag den 7. og søndag den 8. maj haft ubudne gæster. Mellem klokken 21.49 til 04.00 har en hvid kassebil været forbi transportvirksomheden, der i det tidsrum blev lænset for europaller. Det kunne afdelingsleder Anders Schondelmeier se på overvågningsbillederne i onsdags.

- De har stjålet omkring 1000 europaller, som i alt har en værdi på 100.000 kroner. De er letomsættelige i øjeblikket, da prisen på europaller er steget ekstremt på grund af produktionspriserne fra østen af, siger han.

Ifølge afdelingslederen kommer træet til pallerne primært fra Rusland og Ukraine, og da forsyningen er stoppet derovre, er priserne på dem skyhøje.

Annonce

- Vi bruger pallerne, når vi henter gods ude ved kunderne. Når vi er derude, bytter vi paller, og når kunderne så siger, at de skal have 200 europaller hjem igen, så ryger de retur, siger Anders Schondelmeier.

Nogen har holdt øje

På overvågningsbillederne har Anders Schondelmeier kunnet se, at der i hvert fald er tale om to gerningsmænd, da han har kunnet se én mand stige ud af passagersiden på kassebilen. Og så har der selvfølgelig været en chauffør. Men han kan ikke sige med sikkerhed, om der har været nogen på ladet.

På de næsten seks timer, som gerningsmændene brugte på at stjæle de 1000 europaller, har gerningsmændene kørt 10 ture til og fra transportvirksomheden.

- Når man tænker på den tid, de har brugt på at lodse på og læsse af, og man ganger det op med antallet af ture, så kan vi indsnævre det til, at pallerne er blevet læsset af et sted inden for en radius på 15 kilometer. Ellers ville det tidsmæssigt ikke kunne lade sig gøre, siger Anders Schondelmeier.

Når man tænker på den tid, de har brugt på at lodse på og læsse af, og man ganger det op med antallet af ture, så kan vi indsnævre det til, at pallerne er blevet læsset af et sted inden for en radius på 15 kilometer. Ellers ville det tidsmæssigt ikke kunne lade sig gøre.

Anders Schondelmeier
Jumbo Transport har hovedkontor i Brøndby, men har tilsvarende afdelinger i Århus og i Haderslev. Foto: Kortforsyningen

Der har ellers ikke været nogen lås eller indhegning, der har gjort tyveriet svært for gerningsmændene. Alligevel mener afdelingslederen, at der er tale om noget mere organiseret kriminalitet.

- Der er formentlig nogen, der har holdt øje, og der er ingen tvivl om, at det er nøje organiseret. Det er ikke mange timer i ugen, hvor vi ikke har folk herude på pladsen, så det har været planlagt i længere tid, siger Anders Schondelmeier.

Annonce

Flere virksomheder udsat for tyveri

Siden tyveriet har Anders Schondelmeier været i kontakt med en lokal forhandler af træpaller, der kunne fortælle, de nærmest ugentligt bliver kontaktet af virksomheder, der har fået stjålet sine træpaller.

- Vi var godt klar over, at vi ikke var de eneste, men her er der bare tale voldsom mængde stjålne paller. Jeg synes, det er træls, at man ikke kan stille noget på ens ejendom, uden at man skal tænke over sådan noget her. Vi kan næsten ikke have mere overvågning herude, men nu kommer pallerne til at stå i en aflåst hal. Det er vi nødt til, siger Anders Schondelmeier.

Foreløbigt har Jumbo Transport ikke meldt det til politiet, da man først vil tage et ekstra kig på overvågningsbillederne.

- Vi fandt først ud af det her i går, så vi venter lige på nogle flere oplysninger, inden vi laver en samlet anmeldelse af det. Vi ved godt, at det her ikke bliver en prioriteret sag hos politiet.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Ishockey i Vojens er for "M", hvad søvn og mad er for andre

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Annonce