Annonce
Sønderborg

Far og søn tiltalt for grov vold: Kræves fængslet og udvist

En far og søn sad mandag på anklagebænken, hvor de er tiltalt for grov vold og vold. Begge nægter sig skyldige. Genrefoto: Claus Thorsted
En 58-årig mand og hans 23-årige søn var mandag på anklagebænken i en sag om grov vold begået i Hvedemarken. Begge nægter sig skyldige.
Annonce

Sønderborg: Ved Retten i Sønderborg begyndte mandag en sag om vold af særligt rå, brutal og farlig karakter mod en far og søn fra Sønderborg.

De to tiltalte sidder på anklagebænken for en voldssag, som ifølge anklageren blev begået 30. juni 2019. Her skulle de to tiltalte i samarbejde med ukendte gerningsmænd have udsat en mand for fastholde ofret med en kæde, mens han blev tildelt flere slag i hovedet, stukket under begge øjne med en kniv.

Efterfølgende, mens manden lå på jorden, skulle han være blevet tildelt flere slag i hovedet med en genstand af træ, spark i hovedet samt stik i siden med en ukendt genstand.

Derudover er de to mænd tiltalt for i samarbejde med flere ukendte gerningsmænd at have udøvet vold mod en anden person på samme tid og sted. Det andet offer blev tildelt flere slag i hovedet og på kroppen.

Anklageren nedlagede påstand om, at begge gerningsmænd skal i fængsel og udvises af Danmark.

Overfaldet skulle i følge ofret være sket, da han havde henvendt sig til de to tiltalte efter, at de var mødt op på dennes arbejdsplads.

Annonce

Gæld til møbler eller hash

I retten kom det mandag frem, at personerne kender hinanden fra et sprogkursus, som de har taget sammen. Den yngste af de to tiltalte, skulle have været gode venner med det ene offer gennem flere år, men det er ophørt siden anklagen.

Da de to tiltalte tog plads i vidneskranken kom det frem, at offeret som blev fastholdt med en kæde, skyldte penge til faren.

- Jeg havde lånt ham cirka 2500 kroner til møbler i hans nye lejlighed, sagde faren.

Det var dog noget, som offeret nægtede, da han fastholdt at gælden, som han havde opbygget til faren kom fra køb af hash.

- Jeg brugte nok omkring 3000 kroner på ting til mine nye lejlighed, men det var ikke penge, jeg lånte af tiltalte. De penge, som jeg skyldte, kom fra at jeg gennem en årrække havde købt hash af ham og hans søn. sagde voldsofferet.

Annonce

Imam og mobiltelefon

Under sagen kom det frem, at der skulle være en imam involveret, som skulle have forsøgt at mægle mellem de to parter. Ofret til den grove voldssag havde under en afhøring med politiet sagt, at det var hans familie, som havde henvendt sig til imamen, men det nægtede han i retten.

- Jeg ville gå rettens vej, og jeg ville ikke gå udenom retssystemet, sagde han.

Det undrede dog de to forsvarer, som derfor spurgte ind til, hvorfor han så ikke ville have politiets hjælp til at anmelde sagen på gerningsaftenen, og hvorfor han tidligere havde forklaret til politiet, at det var hans familie, som henvendte sig til imamen.

Ofret havde også forklaret til politiet, at han på gerningsaftenen ringede til den ene tiltalte. Da han ikke kunne huske, hvad der var sket, og hvorfor han havde blod i ansigtet. Der var han blevet fortalt, at han ikke burde gå til politiet. Desuden skulle han have ringet i løbet af natten, da han var blevet indlagt på Aabenraa Sygehus.

- Jeg har en app, som optager alle opkald på min telefon, så jeg har også opkaldet, som jeg lavede til den tiltalte i løbet af natten, sagde ofret og gjorde mine til at ville afspille opkaldet, men det blev dog stoppet af både anklager og dommer Leon Fredgaard.

Da man ikke blev færdige med sagen mandag, da man stadig mangler at afhøre vidner og fremlægge beviser samt forsvarer og anklagers procedure, skal der en ekstra retsdag til. Det er dog uvist, hvornår den dag kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce