Annonce
Tønder

Far og søn viste klasse i cykelsadlen

Lille mand med et stort vindersmil: Philip Ternstrøm Hyldtoft vandt både enkeltstarten og landevejsløbet i U11-klassen ved de jyske mesterskaber i Holstebro. Privatfoto
11-årige Philip Ternstrøm Hyldtoft sikrede sig to guldmedaljer ved de jyske mesterskaber i cykling. Samtidig blev hans far, Torben Ternstrøm, som C-rytter nummer to i enkeltstart, og rykkede dermed op i B-feltet.

TØNDER: - Det er stort for en lille klub som vores.

Sådan siger formanden for Tønder Amatør Cykle Ring (TACR), Jef Hansen, efter at fire af klubbens ryttere gjorde sig særdeles positivt bemærket ved de netop afvikledes Jyske Mesterskaber i cykling. De blev kørt på landevejene rundt om Holstebro, og her sikrede 11-årige Philip Ternstrøm Hyldtoft sig hele to guldmedaljer. Således var han hurtigst i enkeltstart, der var på 11,4 km, og siden blev det også til en førsteplads i landevejscykling, der for de unge rytteres vedkommende gik over en rute på 15 km.

At Philip Ternstrøm Hyldtoft ikke har sine gode cykelben efter en fremmed, blev der ført bevis på under mesterskabsløbene i Holstebro. Hans far, Torben Ternstrøm, stillede som C-rytter op til enkeltstart, og det endte med en andenplads og en sølvmedalje. Samtidig betyder den fremtrædende placering at og Torben Ternstrøm har samlet nok point til fremover at kalde sig B-rytter.

Annonce
Det var næsten et rent Tønder-podie, da medaljene efter enkeltstarten i U 11-klassen ved de Jyske Mesterskaber i cykling skulle fordeles. Philip Ternstørm Hyldtoft stod øverst, og til højre for sig stod klubkammeraten Lauge Friis Thomsen. Yderst til venstre er det Gustav Friis Thomsen, der sluttede på fjerdepladsen. Privatfofo.

Mere cykelløb

I enkeltstarten fik Philip Ternstrøm Hyldtoft på podiet selskab af klubkammeraten Lauge Friis Thomsen, der sluttede på andenpladsen, og med brormand Gustav Friis Thomsen på fjerdepladsen var TACR meget tæt på at indtage hele det samlede podium.

Med de gode resultater fra Holstebro som ballast ser TACR og formanden Jef Hansen nu frem til de forestående løb i efteråret.

Det gælder ikke mindst det traditionelle Hydro-løb i Tønder lørdag den 28. september. Start og målområde er på Vestre Omfartsvej. Hydro-løbet venter i år deltagelse af omkring 800 danske og udenlandske ryttere, hvilket gør løbet til et af de største i Danmark. Også det, er, sagt med formandens ord, "stort for en lille klub som vores".

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce