Annonce
Sønderborg

Far og sønner på 11 og 2 år opdrætter racehøns i Broager

Niels Westergaard deler sin passion for opdræt af racehøns sammen med sine sønner Rasmus på 11 år og Janus på 2 år (billedet). PR-foto

Broager: Niels Westergaard har siden barnsben opdrættet racehøns. Nu er det blevet til en fælles hobby med de to sønner Rasmus på 11 år og Janus på 2 år. Sammen udstiller de til Europaschau 9.-11. november i MCH Messecenter Herning, hvor de går efter at vinde priser med deres høns.

Da Niels Westergaard var helt lille begyndte han at opdrætte høns. Nu deler han passionen sammen med sine sønner Rasmus på 11 år og Janus på 2 år.Ved Europaschau går Niels Westergaard efter at blive Europamester med sin race Dværg Wyandotter, mens sønnen Rasmus drømmer om at kunne kalde sig Dansk Juniormester.- Inden avlssæsonen starter i februar, bruger vi meget tid på at tænke over, hvilke dyr der passer sammen og vil give det perfekte afkom. Herefter sammensætter vi cirka 15 stammer, det vil sige én hane og en til tre høner, hvis æg vi så samler og udruger i min rugemaskine. Rasmus har købt dele til sin helt egen rugemaskine, som han vil bygge i løbet af efteråret og vinteren, siger Niels Westergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Annonce