Annonce
112

Far skal også have motion

Mænd skal motionere, mener man i firmaidrætten, som på Fars Dag tilbyder masser af sjov motion i og omkring Vejen Idrætscenter. Pressefoto

VEJEN: Grundlovsdag er ikke blot dagen, hvor vi skal stemme til folketingsvalget. Det er også Fars Dag, og firmaidrætten i Vejen tilbyder motion til mænd.

Der er tale om et landsdækkende arrangement, der afvikles i 40 byer landet over.

Udviklingskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund, Dan Hansen, glæder sig og siger:

- Centralt fra - og ude lokalt - er der lagt en del ressourcer i at stable oplevelsesrige events på benene, så vi håber, at arbejdet bliver honoreret med et stort deltagerantal. Vi ved, at mange mænd pludselig mister pusten til motion, og den tendens vil vi modvirke med Mænds Motionsdag.

I Vejen lyder opfordringen:

- Tag dine kammerater og kollegaer med til sjov motion og fællesskaber på Fars Dag. Vi mødes i Vejen Idrætscenter på Den grønne plads (udeområde). Du vælger selv, hvilke af de forskellige aktiviteter du ønsker at deltage i. Grillen er tændt, og der serveres grillpølser samt fadøl.

Der afvikles i Vejen en motions-floorball-turnering for firma- og vennehold. Der gives introduktion til Crossfit, og på Kvickly-Banen tilbydes padelsport, der består af 20 procent squash og 80 procent tennis. En instruktør giver en kort introduktion og sætter spillet i gang. Derudover er der motionsboksning

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce