Annonce
Tønder

Far til fire er klar som kandidat til Folketinget

Liberal Alliance i Tønder opstiller for første gang en kandidat til Folketinget. Claus Hansen, Løgumkloster, vil være den sønderjyske stemme på Christiansborg.

LØGUMKLOSTER: Ingen ved, hvornår valget kommer. Men når det sker, er Liberal Alliance i Tønder klar. Den lokale partiforening har for første gang opstillet en folketingskandidat. Det er den 49-årige Claus Hansen, Løgumkloster.

Claus Hansen er uddannet jurist og advokat og har bl.a. arbejdet nogle år hos Sønderjysk Landboforening. I dag er han ansat som chefjurist ved Aabenraa Kommune.

- Med den baggrund har han et indgående kendskab til lovgivningen og den politiske beslutningsproces, siger den lokale LA-formand, Per Jacobsen, Tønder.

Privat er Claus Hansen far til fire og bor med sin familie på ejendommen Lille Flisborg mellem Løgumkloster og Bredebro, hvor han også er opvokset. Blandt flere tillidshverv sidder han som formand for Den Erhvervsdrivende Fond Klosterhallerne.

Dobbelt-mandat

Ifølge Per Jacobsen vil den lokale LA-kandidat arbejde for at fremme forholdene for erhvervslivet, og i særdeleshed for landbruget, der efter hans opfattelse ikke har de samme vilkår som gælder i andre EU-lande.

- Han vil være den sønderjyske stemme i Folketinget, siger Per Jacobsen.

Ud over at stille op til Folketinget er Claus Hansen også LA-kandidat til næste års valg til kommunalbestyrelsen, hvor en af mærkesagerne bliver at fremme trivsel og læring i de kommunale folkeskoler og dermed fjerne sig fra en bundplacering i en national undersøgelse.

- For hvordan skal vi kunne tiltrække familier med børn, når vore skoler er så dårligt placeret, siger Claus Hansen.

Annonce

Med den baggrund har Claus Hansen et indgående kendskab til lovgivningen og den politiske beslutningsproces.

Per Jacobsen formand Liberal Alliance, Tønder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce