Annonce
Haderslev

Far til niårig har fået nok: Vil være vagt efter trusler ved sodavandsdisko

Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Fredag aften fortalte Ole Christophersens niårige søn, at han og en kammerat var blevet truet med tæsk af et par større drenge ved et sodavandsdiskotek i sydbyen. Det fik faderen til tasterne. Nu bliver der fulgt op på sagen.

HADERSLEV: "Har lige fået min søn ind ad døren, efter han og en kammerat har været til sodavandsdisko. Kan med det samme se på ham, at det er noget galt. Efter lidt tid får jeg ud af ham, at ham og hans kammerat er blevet truet af tre drenge af anden etnisk herkomst end dansk til at udleveret penge til dem, ellers ville de få bank".

Sådan indledte Ole Christophersen fra Haderslev sent fredag aften et opslag på Facebook, der siden er blevet delt mere end 260 gange og har affødt en lang række kommentarer.

Hans niårige søn havde fredag aften deltaget i et sodavandsdiskotek for 2. og 3. klasses elever i Sydbyen, arrangeret af Den Boligsociale Indsats, men for Oles søn og to af hans venner blev aftenen knapt så festlig.

- Det hele begyndte med, at en af min søns venner havde sådan noget slikpulver, og det får en af uromagerne på sig, og så er de tre, der slår min søns ven, der derpå løber væk og gemmer sig. Lidt efter kommer de og truer min søn til at fortælle dem, hvor vennen har gemt sig, lige som de truer en anden af min søns venner til at give dem penge. Det var ikke mange penge, men det er princippet. Og det gør mig rasende, at min søn og hans venner ikke kunne få en hyggelig aften, siger Ole Christophersen, der overvejer en politianmeldelse.

Han har besluttet, at næste gang der er et lignende arrangement, så tager han op til stedet og stiller sig udenfor og holder vagt. Der er flere forældre, der er klar til at tage med.

- Hvad laver drenge fra 4. klasse ved et arrangement for 2. og 3. klasses elever? Hvorfor skal de have lov at ødelægge det for de små, spørger Ole Christophersen og fortsætter:

- De der uopdragne ballademagere, de skal bare ikke ind.

Annonce

Vi skal handle og reagere, men i det leje, hvor det hører hjemme. Det gælder om, at det fortsat er sjovt for børnene på tværs af baggrund og og kultur.

Allan Emiliussen, chef for den boligsociale handlingsplan

Tager det alvorligt

Allan Emiliussen, der er chef for Den Boligsociale Indsats i Haderslev Kommune er klar til at reagere, men han mener ikke, at der er behov for vagter ved børnedisko-arrangementerne, observatører måske, men ikke vagter.

- Lad mig indlede med at sige, at jeg er meget ked af, at drengene fik sådan en oplevelse, sådan skal det naturligvis ikke være. Det skal vi reagere på, men i et leje, hvor det hører hjemme. Det er børn, vi taler om, og det var et sodavandsdiskotek, som i øvrigt er en meget populær begivenhed, der finder sted cirka fire gange om året, lyder det fra Emiliussen, der har en plan:

- Vi vil i den kommende uge tage fat i de pågældende drenges forældre, og få en alvorlig snak med dem, og det er der, den skal begynde. Skulle det vise sig, at der er foregået noget kriminelt, så er det vores dygtige SSP-folk, der skal på banen.

Der er forældre, der har tilkendegivet, at de er klar til at møde op som vagter ved fremtidige arrangementer, hvad tænker du om det?

- Rigtig fint, hvis de vil kigge forbi som observatører, det skal jeg, som tidligere dørmand, gerne selv gøre, men så er det for at observere, ikke som vagt eller udsmider. Vi skal handle og reagere, men i det leje, hvor det hører hjemme. Det gælder om, at det fortsat er sjovt for børnene på tværs af baggrund og og kultur, siger Allan Emiliussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrudstyve smed PH-lamper fra sig

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];