Annonce
Haderslev

Far til niårig har fået nok: Vil være vagt efter trusler ved sodavandsdisko

Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Fredag aften fortalte Ole Christophersens niårige søn, at han og en kammerat var blevet truet med tæsk af et par større drenge ved et sodavandsdiskotek i sydbyen. Det fik faderen til tasterne. Nu bliver der fulgt op på sagen.

HADERSLEV: "Har lige fået min søn ind ad døren, efter han og en kammerat har været til sodavandsdisko. Kan med det samme se på ham, at det er noget galt. Efter lidt tid får jeg ud af ham, at ham og hans kammerat er blevet truet af tre drenge af anden etnisk herkomst end dansk til at udleveret penge til dem, ellers ville de få bank".

Sådan indledte Ole Christophersen fra Haderslev sent fredag aften et opslag på Facebook, der siden er blevet delt mere end 260 gange og har affødt en lang række kommentarer.

Hans niårige søn havde fredag aften deltaget i et sodavandsdiskotek for 2. og 3. klasses elever i Sydbyen, arrangeret af Den Boligsociale Indsats, men for Oles søn og to af hans venner blev aftenen knapt så festlig.

- Det hele begyndte med, at en af min søns venner havde sådan noget slikpulver, og det får en af uromagerne på sig, og så er de tre, der slår min søns ven, der derpå løber væk og gemmer sig. Lidt efter kommer de og truer min søn til at fortælle dem, hvor vennen har gemt sig, lige som de truer en anden af min søns venner til at give dem penge. Det var ikke mange penge, men det er princippet. Og det gør mig rasende, at min søn og hans venner ikke kunne få en hyggelig aften, siger Ole Christophersen, der overvejer en politianmeldelse.

Han har besluttet, at næste gang der er et lignende arrangement, så tager han op til stedet og stiller sig udenfor og holder vagt. Der er flere forældre, der er klar til at tage med.

- Hvad laver drenge fra 4. klasse ved et arrangement for 2. og 3. klasses elever? Hvorfor skal de have lov at ødelægge det for de små, spørger Ole Christophersen og fortsætter:

- De der uopdragne ballademagere, de skal bare ikke ind.

Annonce

Vi skal handle og reagere, men i det leje, hvor det hører hjemme. Det gælder om, at det fortsat er sjovt for børnene på tværs af baggrund og og kultur.

Allan Emiliussen, chef for den boligsociale handlingsplan

Tager det alvorligt

Allan Emiliussen, der er chef for Den Boligsociale Indsats i Haderslev Kommune er klar til at reagere, men han mener ikke, at der er behov for vagter ved børnedisko-arrangementerne, observatører måske, men ikke vagter.

- Lad mig indlede med at sige, at jeg er meget ked af, at drengene fik sådan en oplevelse, sådan skal det naturligvis ikke være. Det skal vi reagere på, men i et leje, hvor det hører hjemme. Det er børn, vi taler om, og det var et sodavandsdiskotek, som i øvrigt er en meget populær begivenhed, der finder sted cirka fire gange om året, lyder det fra Emiliussen, der har en plan:

- Vi vil i den kommende uge tage fat i de pågældende drenges forældre, og få en alvorlig snak med dem, og det er der, den skal begynde. Skulle det vise sig, at der er foregået noget kriminelt, så er det vores dygtige SSP-folk, der skal på banen.

Der er forældre, der har tilkendegivet, at de er klar til at møde op som vagter ved fremtidige arrangementer, hvad tænker du om det?

- Rigtig fint, hvis de vil kigge forbi som observatører, det skal jeg, som tidligere dørmand, gerne selv gøre, men så er det for at observere, ikke som vagt eller udsmider. Vi skal handle og reagere, men i det leje, hvor det hører hjemme. Det gælder om, at det fortsat er sjovt for børnene på tværs af baggrund og og kultur, siger Allan Emiliussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce