x
Annonce
112

Fare for nyt skred på volden: Følger situationen over weekenden

Et nyt sted er der konstateret sprækker på voldstien ved Østerstrand. Dermed kan der igen være risiko for et jordskred, lyder vurderingen. Foto: Fredericia Vold
Et nyt område på Fredericia Vold er blevet afspærret på grund af risiko for jordskred. Det er igen i nærheden af Østerstrand.

Opdateret med kommentarer fra Mikael Holdgaard 17:37:

Fredericia: Der er fare for et nyt jordskred på volden ved Østerstrand, fortæller Fredericia Vold på Facebook.

Derfor er et område afspærret.

- Der er desværre konstateret fare for endnu et potentielt jordskred på Østervold. Det er ud for Øster Voldgade 32. Der er spærret et større område af med bånd, som strækker sig fra stien på toppen af volden og langs voldskråningen ned forbi strandstien. Vi følger udviklingen af sætningen og sprækker i jorden hen over weekenden. Hvis sætningen udvikler sig, som det var tilfældet med det andet jordskred, vil vi igen gribe ind og foretage en kontrolleret afgravning. Der er vi imidlertid ikke endnu. Pas på, hvis du nærmer dig stedet - det ser uskyldigt ud, men det er mange tons jord, der pludselig kan rive sig løs, skriver Fredericia Vold på Facebook.

Onsdag fik Fredericia Kommune en entreprenør til at skrabe det øverste lag jord væk fra volden på et stykke i nærheden af Bülows Kaserne. Dermed undgik man risikoen for et jordskred med 300-500 ton jord. Aktionen med gravemaskinen foregik, efter at skreddet havde udviklet sig i løbet af tre dage.

Om den nye situation siger voldmester Mikael Holdgaard til Fredericia Dagblad.

- Der er det samme fænomen, men om det bliver nødvendigt at gøre det samme igen, ved jeg ikke endnu. Vi må se, hvordan det udvikler sig hen over weekenden, siger voldmesteren.

Det er ifølge voldmesteren også for tidligt at sige, om skreddet er lige så alvorligt som det første.

Et nyt sted er der konstateret sprækker på voldstien ved Østerstrand. Dermed kan der igen være risiko for et jordskred, lyder vurderingen. Foto: Fredericia Vold
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce