Annonce
Nordtyskland

Fare for smitte sender hundredevis af skolelever i karantæne

Mange klasselokaler står tomme, fordi hele årgange er sendt hjem på grund af frygt for coronasmitte.
Annonce

KAPPELN: På 16 skoler i Slesvig-Holsten er der nu enten konstateret tilfælde med coronavirus, eller der hersker mistanke om smitte. Det oplyser undervisningsministeriet i Kiel.

I Tysklands nordligste delstat er det nye skoleår netop begyndt mandag i denne uge.

Torsdag voksede antallet af berørte skoler med yderligere fem.

Ingen skoler er foreløbig blevet lukket, men enkelte klasser eller årgange er sendt i karantæne. Som regel varer disse forebyggende karantæner kun nogle dage, hvis testene efterfølgende viser sig at være negative.

De berørte skoler er spredt ud over hele forbundslandet. Torsdag blev skoler i Slesvig-Flensborg Amt samt i flere regioner i den sydlige og centrale ende af delstaten ramt. Det skriver nyhedsbureauet DPA.

I Kiel er tre årgange sendt hjem, efter der på tre forskellige skoler blev fundet en smittet elev. Alene i den slesvig-holstenske hovedstad er næsten 250 elever hermed sendt i karantæne.

En skole i Rantrum i Nordfrisland nådde aldrig at komme i gang med skoleåret, men blev lukket på forhånd, da en lærer viste sig at være testet positiv. Læreren havde været i kontakt med nogle af sine kolleger for at forberede den kommende undervisning. Skolen kunne genåbne onsdag.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce