Annonce
Sport

Farlig nordmand bomber videre i hjemmedebut for Dortmund

Leon Kuegeler/Reuters
Erling Braut Haaland fik 25 minutter på banen, men nåede at score to gange i Dortmunds 5-1-sejr over Köln.

Erling Braut Haaland kan tilsyneladende slet ikke holde op med at lave mål, selv om han er skiftet fra østrigsk fodbold til den noget stærkere tyske Bundesliga.

Efter tre mål i sin debutkamp for Dortmund scorede den 19-årige nordmand yderligere to gange, da hans nye klub på hjemmebane slog Köln med 5-1 fredag aften.

Haaland indledte ellers kampen på bænken og kom først på banen 20 minutter efter pausen. Vanen tro skulle han dog ikke bruge lang tid på at finde målet.

Nordmanden havde været i aktion i 13 minutter, da han igenigen stod det helt rigtige sted og kunne sende en ripost fra Kölns målmand i nettet til 4-1.

To minutter før tid var han på pletten igen, da han på kanten af offside modtog en aflevering, rundede Kölns målmand og lagde bolden i mål fra en halvspids vinkel.

Hvor Haaland i sidste weekend var decideret kampafgørende mod Augsburg, klarede holdkammeraterne sig denne gang også fint, inden den norske bomber blev sendt på banen.

Der var således spillet mindre end et minut, da Raphaël Guerreiro bragte Dortmund foran 1-0, og senere i halvlegen øgede kaptajn Marco Reus til 2-0.

Målet blev i første omgang underkendt for offside, men efter videogennemsyn stod scoringen ved magt

Jadon Sancho gjorde det til 3-0 kort efter pausen, inden Mark Uth fik reduceret.

Trods Dortmunds fine holdpræstation er det utvivlsomt Haaland, der kommer til at løbe med overskrifterne igen.

Han har været på banen i sammenlagt mindre end en time, men har allerede scoret fem gange for storklubben.

Inden skiftet til Dortmund scorede han 28 mål i 22 kampe for Red Bull Salzburg. Heraf hele otte mål i Champions League.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce