Annonce
Kolding

Farmors syskrin satte skub i Lisbets kuriositeter

Lisbet Thorøe Larsen har mange ting i sit værksted. Blandt andet syskrinet på bordet, som hun har arvet efter sin farmor. Foto: Søren Gylling

I Lisbet Thorøe Larsens værksted i Lunderskov blomstrer kasserede klokkestrenge og et mylder af andre kreative påfund.

Annonce

Lunderskov: Der skete noget, da Lisbet Thorøe Larsen arvede sin farmors gamle syskrin.

- Hun var en ung kvinde med små børn, da krigen var allerværst. Derfor genbrugte hun alt, hvad hun kunne, og det blev hun ved med hele sit liv. Da hun døde, ville jeg bare så gerne have hendes syskrin, fordi der var så mange mærkelige ting i.

Og det fik Lisbet.

- Jeg begyndte at bruge tingene i malerier, og så tog det fart derfra. I dag arbejder jeg ikke særligt meget med maleri, men er mere optaget af at få ting til at fortælle en ny historie.

Hun bruger stort set alle materialer, går meget på loppemarkeder og i genbrugsbutikker og finder ting i naturen. Lisbet har arbejdet en del med ukendte og afdøde kvinders tekstiler.

- For efter min mening fortjener broderede klokkestrenge, hæklede flakoner og andet håndarbejde mere respekt end bare at blive solgt for en flad femkrone på et loppemarked.

I hendes værksted står blandt andet en lampe med en flot hvid skærm, som hun i hånden har syet sammen af hæklede flakoner. Hun har også lært at ompolstre møbler og har betrukket en stol med nøje udvalgte broderede klokkestrenge.

Kort om Lisbet

Lisbet Thorøe Larsen er 47 år.Hun er uddannet lærer.

Hun arbejdet som skatmester i Kolding Kommunes skatkammer. Her kan virksomheder komme af med overskudsmaterialer, som børn og unge fra Kolding Kommunes institutioner gratis kan hente.

Lisbet drømmer på længere sigt om at kunne leve af sine kuriositeter.

Bag syskrinet står Siges assamblage, som Lisbet Thorøe Larsen har hentet inspiration til i en bog om nordiske guder og helt. Foto: Søren Gylling
Annonce

Minkkæbe og pilespids

På et tidspunkt arbejde hun med at skabe brugsting, men det er hendes plan at stoppe med det. I stedet vil hun nu koncentrere sig om at lave assemblage, der kan beskrives som collager med højde.

- Jeg er i gang med at fortælle historien Vølsungernes saga fra bogen om de nordiske guder og helte. Jeg har lige lavet Siges assemblage, fortæller hun.

Sige blev ifølge bogen gjort fredsløs, så alle måtte slå ham ihjel, og assemblagen består blandt andet af en minkkæbe, bivoks, en pilespids hugget i sted og skind.

- Jeg kalder mine ting for kuriositeter, fordi det er noget gammelt, jeg sætter sammen. Man kan ikke kopiere det, for du kan ikke finde det samme igen.

Serien med kuriositeter inspireret af de nordiske guder vil Lisbet prøve at få med på Tirstrup-udstillingen i Varde.

Hvis du har lyst til at se, hvad Lisbet arbejde med, så holder hun åbent værksted på Iver Dahlsvej 21 i Lunderskov den første lørdag i hver måned klokken 14-17. Du kan også læse mere på Thoroe.nu

Stolen har Lisbet Thorøe Larsen betrukket med broderede klokkestrenge. Foto: Søren Gylling
Lampens skærm er fremstillet af en telefonbog fra dengang numrede havde seks cifre. Tråden, som siderne er syet sammen med, har fået lov til at hænge lidt ned fra skærmen, for både med gamle og nye telefoner kan man tale om tråde. Foden er en bremseskive fra en bil. Der er huller i den runde, sorte skive, der kan lede tankerne hen mod en gammeldags telefon med drejeskive. Foto: Søren Gylling
Lisbet Thorøe Larsen gjorde et kup, da hun købte sin grønne symaskine for 75 kroner i Bølling Genbrug. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce