Annonce
Vejen

Fart på indsamling til hjertesyge: Fællesskab i Brørup fører på landsplan

Steffan Andersen tog i 2012 initiativ til at danne fællesskabet Byparken Brørup. Opbakningen og engagementet i gruppen har siden hen været enorm. Privatfoto
3,7 millioner skridt og 42.000 kroner er det blevet til i uge 7 - nu vil man over 50.000 kroner i indsamling.
Annonce

Brørup: 3,7 millioner skridt fordelt på 33 medlemmer. Tallet er givet endnu højere, når de sidste tilbagemeldinger kommer fra de i alt 45-50 medlemmer, der deltager i Hjertegalla 2021- projektet hos Byparken Brørup. Og det er vel at mærke efter blot en af de i alt fire indsamlingsuger.

- Peter Skjøth har alene indsamlet 16.500 kroner efter den seneste melding. Marcus Trankjær Mikkelsen topper i antallet af skridt med 246.578, hvilket svarer til ca. 180 km den første uge. Jeg er vildt imponeret over engagementet fra alle, siger Steffan Andersen, der i 2012 tog initiativ til at stifte fællesskabet Byparken Brørup på Facebook.


Marcus Mikkelsen topper i antallet af skridt med 246.578, hvilket svarer til ca. 180 km den første uge. Jeg er vildt imponeret over engagementet fra alle.

Steffan Andersen, Byparken Brørup


Løbe- og gåfællesskabet plejer normalt at donere indtægter fra et løb til Hjertegalla. Corona har betydet, at de er gået andre veje i år.

- Da vi deltog forrige år, indsamlede vi 26.000-27.000 kroner. Nu har vi allerede samlet rundet 42.000 kroner til formålet, og nu har vi sat os et nyt fællesmål om at nå over 50.000 kroner, siger Steffan Andersen.

Annonce

Bedst på landsplan

Efter den første uge har Byparken Brørup faktisk samlet mest ind af alle på landsplan, oplyser Steffan Andersen.

Han stiftede det frivillige fællesskabt Byparken Brørup i 2012. Først var der to, der løb i gruppen. Efter 14 dage var tallet steget til 14. Siden er tallet bare steget.

- Nu er vi 150 medlemmer i gruppen, og ved hver onlinetræning deltager 15-50 medlemmer - selvfølgelig hver for sig på grund af corona-restriktionerne, siger Steffan Andersen.

Han har selv har hørt til subelite-toppen i dansk atletik. I 2016 blev han således dansk mester i cross M35-klassen. Samtidig er Steffan Andersen også tilknyttet Esbjerg Atletikforening som træner.

Da corona kom, var han bange for, at fællesskabet ville miste medlemmer. Det er gået stik modsat.

- Jeg arbejder selv med teams, og i stedet for samlede fælles-træninger, lavede vi 8-10 forskellige ruter. Nu træner vi så hver for sig. Opbakningen favner bredt. Vi har unge medlemmer, der er flyttet til Århus. Og vi har medlemmer, der er godt geografisk fordelt over området lige fra Holsted, Glejbjerg, Brørup, og Lindknud - ja sågar helt til Starup, siger Steffan Andersen.

Gruppens hovedformål er at få folk til at bevæge sig lidt mere. Det kan være både at løbe eller gå sammen med familien.

Derfor er Byparken Brørup med

  • Fællesskabet indsamler til Hjerteforeningen for at skabe endnu bedre vilkår for alle berørte hjertepatienter og pårørende og endnu bedre behandling, da fællesskabet tidligere har mistet en løbekammerat på grund af hjertestop.
  • Uheldet skete da man samlede ind til et andet velgørenhedsformål, men kammeraten overlevede ikke undervejs.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce