Annonce
Sønderborg

Fartgrænse sættes op for at få farten ned

Billedet her er fra Borgmester Andersens Vej, hvor et forsøg med at ændre hastigheden fra 50 til 60 km i timen har medført, at bilisternes gennemsnitshastighed er sænket med to km i timen. Foto: Kim Toft Jørgensen

Sønderborg: Hastighedsgrænsen på Aabenraavej i Sønderborg hæves med 10 kilometer i timen. Begrundelsen er, at man ønsker at få farten ned på strækningen. Fire af fem bilister kører i dag for hurtigt, og den gode erfaring fra Borgmester Andersens Vej er, at der er større respekt for nogle 60 km-skilte end for byzonetavlen.

Inden for byzonen er det ikke tilladt at sætte skilte op, der minder bilister om, at det er forbudt at køre mere end 50 km i timen. Og erfaringer blandt andet fra Borgmester Andersens Vej i Sønderborg viser, at bilister mister respekten for byzonetavlerne, når de kommer ind i områder, som ikke er så tæt bebygget. Så virker det bedre at sætte skilte op med jævne mellemrum, der minder om hastighedsgrænsen, selv om den ligger 10 km over den, der normalt gælder i byzone.

Ændringen foretages i samarbejde med Politiet. Aabenraavej er stærkt trafikeret med cirka 6350 køretøjer i døgnet. Ændringen af hastighedsgrænsen vil gælde på strækningen fra bygrænsen til lyskrydset Alssundvej-Gl. Aabenraavej, cirka 800 meter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce