Annonce
Sydjylland

Fartkontrol: Bilist kørte 153 km/t på ulykkesramt landevej

Arkivfoto: Claus Thorsted

Der blev kørt alt for stærkt flere steder i Syd- og Sønderjylland i går.

ulykkestrækningen Ringkøbingvej nord for Varde, hvor fartgrænsen er 80 km/t, blev 32 bilister blitzet. Heraf fik to klip i kørekortet, den ene for at køre 126 km/t.

Det var dog desværre ikke den højeste hastighed, som politiet målte. En bilist drønede nemlig forbi fartkontrollen med hele 153 km/t. Vedkommende fik en betinget frakendelse af kørekortet, hvilket betyder en betydelig bøde samt en ny teori- og køreprøve.

På Aabenraavej ved Dybbøl Efterskole i Ragebøl kørte 17 bilister for stærkt, og heraf fik fire et klip. En enkelt fik desuden en betinget frakendelse af kørekortet, da vedkommende kørte 105 km/t på strækningen, hvor man kun må køre 60 km/t.

Efter henvendelse fra bekymrede borgere blev der også foretaget fartkontrol i Døstrup mellem Skærbæk og Bredebro. På strækningen, hvor fartgrænsen er 50 km/t, fik 36 en fartbøde. Fire fik desuden et klip. Den højeste hastighed blev målt til 76 km/t.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce