Annonce
Sydjylland

Fartsynder forsøgte at gemme sig bag rattet: - Tåbeligt og farligt

På landevejen Hellevej-Bovvej i Aaberaa Kommune blev der målt hastigheder på både 131 og 141 km/t. En af fartsynderne forsøgte ydermere at skjule sit ansigt bag rattet. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi var langt fra imponeret over resultatet, da der onsdag blev foretaget fartkontroller flere steder i landsdelen.

Særligt nedslående var fartmålingerne på Hellevad-Bovvej i Aabenraa Kommune, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t. Den højeste fart blev målt til 141 km/t, hvilket ud over en klækkelig bøde koster synderen en betinget frakendelse af kørekortet.

Endnu en betinget frakendelse blev givet til en bilist, der kørte 131 km/t og ydermere forsøgte at skjule sit ansigt, da han blev blitzet. Det fik efterfølgende politiet til at komme med følgende opsang på Twitter:

"Kære bilist, en ting er at du passerer ATK vognen med 131km/t i 80zone, det er slemt nok i selv selv. Langt værre er det at du samtidig gør alt hvad du kan for at gemme dig/skjule ansigtet bag rattet. At køre i blinde i flere sekunder er både tåbeligt og farligt."

En betinget frakendelse betyder, at man skal bestå en ny teori- og køreprøve for at beholde kortet.

Ud over de to betingede frakendelser på Hellevad-Bovvej blev der uddelt to klip samt 18 fartbøder.

Annonce

18-årig mand kørte 212 km/t

Endnu en fartsynder blev afsløret på Esbjerg-motorvejen. Klokken 20.25 blev en 18-årig mand målt til at køre hele 212 km/t. Hans kørekort blev derfor inddraget på stedet.

Den 18-årige mister dermed retten til at køre bil i minimum seks måneder og skal derefter bestå en ny teori- og køreprøve, hvis han vil have kortet igen.

Masser af fartbøder

Der blev i løbet af onsdag også målt hastigheder på Ringkøbingvej nord for Varde, hvor fartgrænsen er 70 km/t. Her blev der uddelt fem klip og 48 bøder. Den højeste hastighed blev målt til 96 km/t.

Endelig var der også placeret en fotovogn på Rømøvej vest for Toftlund, hvor man maksimalt må køre 80 km/t. Der blev uddelt tre klip til bilister, der kørte mellem 117 og 125 km/t. Derudover blev der givet 29 fartbøder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce