Annonce
Kolding

Farve- og lakfabrik har købt mindre niche-virksomhed med fem ansatte

Nowocoat, der har omkring 45 ansatte, har opkøbt Lurrell Industries, der har fem ansatte, og ligger i Roskilde. Administrerende direktør hos Nowocoat, Ole Enevold Jensen (t.v.), og stifter af Lurrell Industries, Niels Christian Lund, ser frem til, at Lurrell Industries bliver en del af Kolding-virksomheden. Foto: Nowocoat
Farve- og lakfabrikken Nowocoat, der har base i Kolding, har overtaget niche-virksomheden Lurrell Industries, der ligger i Roskilde. Lurell Industries fremstiller olie, lud og sæber til store udenlandske møbelgiganter som Ikea og WallMart.

Kolding: Kolding-virksomheden Nowocoat, der producerer farver og lak, har købt Lurrell Industries, der producerer olie, lud og sæber til store udenlandske møbelkæder. Kunderne hos Lurell Industries tæller blandt andet som Ikea, WallMart og K-Markt.

Begge virksomheder opnår strategiske fordele gennem samarbejdet, og der er udsigt til at kunne opnå betydelige synergi-effekter, fremgår det af en pressemeddelelse fra Nowocoat. Virksomheden i Kolding beskæftiger cirka 45 medarbejdere, og vokser nu med fem medarbejdere efter opkøbet.

For stifter og direktør i Lurrell Industries, Niels Christian Lund, har det især været behovet for at fremtidssikre virksomheden, som er motivationen til at sælge netop nu. Samtidig betyder salget til Nowocoat, at virksomheden beholdes på danske hænder.

- Produktionen af Lurrells produkter har altid været i Danmark, fordi det betyder, at vi skal leve op til de skrappe danske krav om miljørigtige løsninger, og det er jeg glad for, at vi kan bevare sammen med Nowocoat, udtaler Niels Christian Lund i pressemeddelelsen.

Annonce

Kort om Nowocoat

Nowocoat A/S har hovedkontor og produktion i Kolding.

Nowocoat eksporterer mere end halvdelen af sine produkter – primært til det nordeuropæiske marked.

Fabrikken er på 10.000 kvadratmeter og har kapacitet til at producere op til 20 millioner liter maling om året.

Lurrell Industries A/S blev grundlagt i 1989. Virksomheden har hovedkontor og produktion i Roskilde.

Lurrell Industries eksporterer 100 procent af sine produkter. Virksomheden har specialiseret sig i at fremstille effektive og miljørigtige produkter til industriel påføring.

På danske hænder

Virksomheden havde samtidig brug for et generationsskifte, lyder det fra stifteren, der fortsætter i virksomheden, og han har ingen planer om at stoppe foreløbig. Administrerende direktør hos Nowocoat, Ole Enevold Jensen, lægger ikke skjul på, at det blandt andet er den miljøvenlige profil og virksomhedens udviklingspotentiale, som har gjort Lurrell Industries til et interessant opkøb.

- Det ansvarlige og miljøvenlige fokus ligger i direkte forlængelse af vores egen profil, og med opkøbet får vi både adgang til medarbejdere, kunder og produkter, som passer perfekt til vores øvrige forretning både til DIY og det industrielle marked i Europa og Asien.

- Udover at vi er glade for, at vi kan være med til at bevare Lurrell på danske hænder, så ser vi også gode muligheder for at udvikle virksomheden yderligere i de kommende år, siger Ole Enevold Jensen.

Alle fem ansatte i Roskilde fortsætter efter overtagelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce