Annonce
Tønder

Farvel: Bestyrelsesmedlem vender Venstre ryggen

Bestyrelsesmedlem i Venstre i Løgumkloster, Mogens Nielsen, har trukket sig fra in post og meldt sig ud af partiet. Arkivfoto

I kølvandet af kommunalpolitiker Jens Møllers opsigtsvækkende farvel til Venstre, har også bestyrelsesmedlem i Løgumkloster, Mogens Nielsen, nu meldt sig ud af partiet. - Jeg kunne ikke se mig selv i det her længere, siger han.

Annonce

LØGUMKLOSTER: Torsdag aften i sidste uge ringede telefonen hos bestyrelsesmedlem i Venstre i Løgumkloster, Mogens Nielsen. I den anden ende var kommunalpolitiker Jens Møller. Han ville blot fortælle, at han netop havde meldt sig ud af Venstre.

- Jeg sagde helt spontant: Det kan godt være, at jeg følger trop. Så sagde Jens, at jeg lige skulle tænke mig om.

Det gjorde Mogens Nielsen fredag, lørdag og søndag, men søndag eftermiddag var han ikke længere i tvivl.

- Jeg kan ikke se mig selv i det her længere, siger han, efter først at have formuleret et læserbrev og så ellers have orienteret Venstre-formand i Løgumkloster, Pia Dyhring Lassen, om sin beslutning.

Mogens Nielsen er med søndag som skæringsdato nu både forhenværende Venstre-bestyrelsesmedlem og forhenværende Venstre-mand.

Sagen

Konstitueringsmødet i den nyvalgte kommunalbestyrelse i Tønder i sidste uge endte med, at Venstre-medlem Jens Møller, Løgumkloster, brød med sit parti og fortsætter i kommunalpolitik som løsgænger.Udmeldelsen efter 38 års medlemsskab kommer som reaktion på at Jens Møller føler sig forbigået både ved konstitueringen for fire år siden og nu igen. Jens Møller endte med kun at få en udvalgspost i arbejdsmarkedsudvalget.

Borgmester Henrik Frandsen har til JydskeVestkysten forklaret, at han har tilbudt Jens Møller flere opgaver end den enlige udvalgspost, men at denne har takket nej.

De ny- og genvalgte medlemmer af kommunalbestyrelsen fandt deres faste pladser i byrådssalen sidste torsdag. Efter Jens Møllers brud med Venstre skal taburetfordelingen laves om. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Fra modstand til medlem

Mogens Nielsen har været medlem af Venstre i knapt fire år og blev valgt til bestyrelsen på forårets generalforsamling.

Inden han meldte sig ind var Mogens Nielsen blandt de markante modstandere af rådhusbyggeriet i Tønder og en af initiativtagerne til en stor underskriftsindsamling mod projektet. Da den turbulente periode var forbi, og et stort politisk flertal stemte for byggeriet, valgte Mogens Nielsen at blive medlem at det parti, der om noget bakkede op om udvidelsen i Tønder.

- Jeg meldte mig ind, fordi mine grundværdier falder godt i hak med Venstre. Jeg havde også trang til at vise, at jeg kan arbejde konstruktivt, og det synes jeg også, at jeg har gjort, siger Mogens Nielsen.

I et læserbrev i tirsdagens avis redegør han for sin exit-beslutning, og peger blandt andet på, at borgmester Henrik Frandsen ifølge ham har ført en smædekampagne mod Jens Møller.

- Vi har også set en borgmester træde demokratiet under fode, ved at forlange kandidaternes læserbreve ind over eget skrivebord til redigering. Det er total topstyring af kandidaterne og har ingen gang på jorden. Jeg synes at det pinligt, primitivt og uværdigt at borgmesteren fører smædekampagne mod en af sine egne, siger Mogens Nielsen.

Annonce

Ærgerlig formand

Formand for Venstre i Løgumkloster, Pia Dyring Lassen, beklager den opståede situation og tabet af både en lokal politiker og et bestyrelsesmedlem.

- Det er da rigtig træls. Umiddelbart er Venstre et bredt parti. Det gør mig oprigtigt ondt, at Mogens har valgt at gå. Omvendt kan jeg også godt forstå ham. Han har altid været Jens' mand og altid bakket Jens op, siger Pia Dyring Lassen.

Mogens Nielsen siger, at partiformanden forsøgte at overtale ham til tænke over situationen en ekstra gang.

- Jeg sagde, at jeg havde besluttet mig, og at det var sådan, det var. Men jeg sagde også, at det bestemt ikke var på grund af samarbejdet i bestyrelsen. For der har vi haft rigtig gode møder, siger Mogens Nielsen.

Bestyrelsen i Venstre i Løgumkloster skal samles i en af de kommende dage for at vurdere situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce