Annonce
forside

Farvel kørekort: Overskred fartgrænsen med 121 km/t

En bilist blev fredag målt til 201 kilometer i timen. Han måtte maksimalt køre 80 kilometer i timen. Arkivfoto: Michael Nørgaard

- Absolut vanvittig kørsel, skriver politi. Bilist kørte 201 kilometer i timen, hvor man må køre 80.

En bilist på Lunderskovvej ved Kolding havde fredag alt for travlt med at komme frem. Det giver sikkert grobund for fortrydelse nu.

I hvert fald har bilisten ikke længere noget kørekort, og pengepungen bliver også en del lettere at bære rundt på.

Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi havde nemlig etableret fartkontrol på vejen, hvor den tilladte hastighedsgrænse er 80 kilometer i timen.

Bilisten her kørte dog hele 201 kilometer i timen på landevejen.

Politiet har selv kommenteret hændelsen på Twitter med denne formulering:

"Absolut vanvittig kørsel på Lunderskovvej, 201 km/t hvor man må køre 80. Fuldstændig uforsvarligt og sindssygt. Vedkommende kan se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet og en tårnhøj bøde".

Vagtchef Ole Aamann fortæller til Ritzau, at det indimellem sker, at politiet måler bilister, der ligesom fredagens bilist kører langt over det tilladte.

- Det sker, men det er heldigvis ikke så ofte. Det får nogle konsekvenser for føreren, siger vagtchefen.

Med en fart på 201 kilometer i timen kørte bilisten faktisk næsten halvanden gang så hurtigt, som tilladt. Og det giver altså en ubetinget frakendelse af kørekortet, og det politiet kalder en "tårnhøj" bøde.

Vanvidsbilisten var dog ikke den eneste, der kørte for stærkt på Lunderskovvej i dag.

Politiet tweetede fredag aften, at 45 blev blitzet for at køre for stærkt, tre fik et klip i kørekortet og så var der faktisk - ud over den ubetingede frakendelse af kørekortet - også en betinget frakendelse af kørekortet. Her havde bilisten kørt 158 kilometer i timen - og det betyder, at vedkommende skal op til - og bestå - en ny køreprøve og en ny teoriprøve inden en bestemt dato, hvis han eller hun vil beholde sit kørekort.

Annonce
Nej, nej, nej skriver politiet bare som kommentar til dette billede på Twitter. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce