Annonce
forside

Farvel kørekort: Overskred fartgrænsen med 121 km/t

En bilist blev fredag målt til 201 kilometer i timen. Han måtte maksimalt køre 80 kilometer i timen. Arkivfoto: Michael Nørgaard

- Absolut vanvittig kørsel, skriver politi. Bilist kørte 201 kilometer i timen, hvor man må køre 80.

En bilist på Lunderskovvej ved Kolding havde fredag alt for travlt med at komme frem. Det giver sikkert grobund for fortrydelse nu.

I hvert fald har bilisten ikke længere noget kørekort, og pengepungen bliver også en del lettere at bære rundt på.

Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi havde nemlig etableret fartkontrol på vejen, hvor den tilladte hastighedsgrænse er 80 kilometer i timen.

Bilisten her kørte dog hele 201 kilometer i timen på landevejen.

Politiet har selv kommenteret hændelsen på Twitter med denne formulering:

"Absolut vanvittig kørsel på Lunderskovvej, 201 km/t hvor man må køre 80. Fuldstændig uforsvarligt og sindssygt. Vedkommende kan se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet og en tårnhøj bøde".

Vagtchef Ole Aamann fortæller til Ritzau, at det indimellem sker, at politiet måler bilister, der ligesom fredagens bilist kører langt over det tilladte.

- Det sker, men det er heldigvis ikke så ofte. Det får nogle konsekvenser for føreren, siger vagtchefen.

Med en fart på 201 kilometer i timen kørte bilisten faktisk næsten halvanden gang så hurtigt, som tilladt. Og det giver altså en ubetinget frakendelse af kørekortet, og det politiet kalder en "tårnhøj" bøde.

Vanvidsbilisten var dog ikke den eneste, der kørte for stærkt på Lunderskovvej i dag.

Politiet tweetede fredag aften, at 45 blev blitzet for at køre for stærkt, tre fik et klip i kørekortet og så var der faktisk - ud over den ubetingede frakendelse af kørekortet - også en betinget frakendelse af kørekortet. Her havde bilisten kørt 158 kilometer i timen - og det betyder, at vedkommende skal op til - og bestå - en ny køreprøve og en ny teoriprøve inden en bestemt dato, hvis han eller hun vil beholde sit kørekort.

Annonce
Nej, nej, nej skriver politiet bare som kommentar til dette billede på Twitter. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce