Annonce
Tønder

Farvel og tak: Venstre-veteraner smækker med døren

Venstre drive in-opstillingsmøde den 18. juni i Agerskov, hvor medlemmerne valgte Martin Iversen frem for den siddende borgmester Henrik Frandsen. Han var udsat for en grundløs hetz, mener Venstre-veteranerne Kirsten Rasmussen og Ejnar Jepsen, Rømø, i deres læserindlæg. Foto: Uwe Iwersen
Tilsammen har tidligere udvalgsformand Kirsten Rasmussen og partiformand Ejnar Jepsen, begge Rømø, været medlem af Venstre i mere end 100 år. Men nu er det slut. Der er for megen lusk, og for lidt ordentlighed i partiet i Tønder Kommune, mener de.

RØMØ: Hun har fået Venstre-politik ind med modermælken. Faderen sad i byrådet for partiet, og hun har selv siddet i kommunalbestyrelsen i både Skærbæk og nu Tønder Kommune.

- Hvis jeg havde stemt andet end Venstre, var jeg nok blevet gjort arveløs, siger hun.

Men nu er det slut.

- Der har været så meget lusk. Der er ikke spillet med åbne kort. Der har ikke været ordentlighed i Venstre i Tønder Kommune i længere tid. Det er ikke det parti, jeg kender.


Der ikke nogen speciel anledning til, at vores udmelding kommer netop nu. Vi har tænkt på det meget længe.

Kirsten Rasmussen, nu tidligere medlem af Venstre, Rømø


Sådan siger Kirsten Rasmussen, Rømø, der i dagens avis sammen med den tidligere, mangeårige formand for Venstre på Rømø, Ejnar Jepsen, står bag læserbrevet "Farvel til Venstre". Her tager de to skribenters afsked med det parti, de tilsammen har været medlem af i mere end 100 år . Det går ikke stille for sig. Og det er heller ikke meningen.

- Der ikke nogen speciel anledning til, at vores udmelding kommer netop nu. Vi har tænkt på det meget længe. Vi har behov for at ridse op, hvad der er sket siden generalforsamlingen i Bredebro (marts 2020, red.).  På det tidspunkt ville man ikke fortælle, at der var en modkandidat til Henrik Frandsen i spil. Man ville heller ikke fortælle, at der var en modkandidat til folketingskandidaten (Philip Tietje, red.). Der foregik gik noget, der ikke skulle frem i lyset, sådan følte jeg det, siger Kirsten Rasmussen.

Hun har en fortid som kommunalpolitiker og udvalgsformand i både Skærbæk og siden Tønder Kommune. Hun var med i tre perioder og dermed 12 år, og hun var blandt andet formand for det første børn- og skoleudvalg i "ny" Tønder kommune efter kommunalreformen i 2006/2007.

Ejnar Jepsen har tidligere i næsten 30 år som formand stået i spidsen for Venstre-vælgerforeningen på Rømø.

Kirsten Rasmussen understreger, at hendes farvel til Venstre ikke gælder for evig og altid.

- Den dag, den nuværende bestyrelse ikke sidder der længere, vender jeg tilbage. Jeg kan ikke være sammen med dem, for de spiller ikke med åbne kort, siger hun.

Annonce

Bestyrelse trak sig

De to Venstre-veteraners farvel til partiet kommer i kølvandet af, at stort set hele den siddende bestyrelse af Skærbæk-Rømø-Døstrup i et læserbrev først på ugen meddelte, at de havde trukket sig. Det var allerede sket i oktober, og var begrundet med manglende  tillid til kommuneforeningens bestyrelse. Eneste mand tilbage er formanden, Amit Mozumdar.

Sammen med kommuneforeningens formand, Kim L. Tygesen, Løgumkloster, meddelte Amit Mozumdar i et fælles læserbrev, at der vil blive indkaldt til generalforsamling og valg af bestyrelsesmedlemmer, når forholdene omkring Covid 19-pandemien tillader det.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kim L. Tygesen i forhold til den kritik, som Kirsten Rasmussen og Ejnar Jepsen rejser i deres aktuelle læserindlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce