Annonce
Kolding

Farvel til øjebæ: Nu kommer der nyt liv på Gimbel-grunden

Niels Egelund (t.v.) og Jørn Pedersen har ventet utålmodigt på grønt lys til byggestart fra Folketingets finansudvalg. Nu er det der, og inden sommer er de grimme, gamle Gimbelbygninger bag dem jævnet med jorden. Foto: Ludvig Dittmann

I årevis har Gimbelgrunden ligget hen som en forfalden øjebæ midt i Kolding. Nu bliver den ryddet, og byggerierne af IBA og ungdomsboliger går i gang.

Annonce

Kolding: De forfaldne, algebelagte og gabende tomme bygninger på Gimbelgrunden på hjørnet af Østerbrogade og Sdr. Havnegade har i årevis ligget hen som en skamplet midt i Koldings store udviklingscentrum omkring Syddansk Universitet og Design City, hvor spændende og prisbelønnet arkitektur dominerer.

Den tid er snart forbi.

I løbet af de næste uger forsvinder de gamle, grimme bygninger nemlig omsider, og hen over det næste halvandet års tid vil en funklende ny uddannelsesinstitution og 140 ungdomsboliger og såkaldte startboliger til nyuddannede skyde op på grunden.

Det er International Business Academy, IBA, der går i gang med at bygge nyt domicil på 9000 kvadratmeter til sine mere end 4000 studerende, som enten studerer på fuldtid eller er på efteruddannelse. Lige nu er eleverne midlertidigt placeret i det gamle VUC i Ålegården og på Nytorv, mens de venter på, at det nye hus bliver færdigt.

IBA-direktør Niels Egelund regner med, at den nye bygning er klar til brug i det tidlige forår 2019.

- Det bliver så fedt. Jeg tror, vi får et rigtig godt samspil med de andre videregående uddannelsesinstitutioner i området. Vi kan dele faciliteter og lave fælles arrangementer, og vi ved jo, at hvor der er mange, kommer der flere til, siger han.

IBA

IBA var tidligere en del af IBC, men akademiet er nu udskilt som en selvstændig institution, der tilbyder videre- og efteruddannelse med fokus på det private erhvervsliv.IBA har købt byggegrunden af DN Group, der står for udviklingen af området på hjørnet af Østerbrogade, Sdr. Havnegade og Buen. Grundprisen var 20 mio. kr., og det kommende byggeri koster 150 mio. kr.

AAB/Bovia har købt en anden del af grunden og bygger 140 små boliger.

I næste etape af udviklingen af området er det planen, at der skal bygges et offentligt p-hus.

Gimbelbygningerne set fra oven. I baggrunden ses bl.a. Falck-stationen, lidt af nybyggerierne i Kolding Åpark og til højre Syddansk Universitet, der snart får en mere værdig nabo. Dronefoto: Ludvig Dittmann
Annonce

Helt unikt

Borgmester Jørn Pedersen, der også er bestyrelsesformand for IBA, glæder sig over, at Folketingets finansudvalg endelig og i form af et såkaldt aktstykke har givet grønt lys for, at byggeriet af den nye uddannelsesinstitution til 170 millioner kroner må gå i gang.

- Det betyder, at vi inden længe har et moderne campusområde med 5500 fuldtidsstuderende midt i Kolding. Det er helt unikt, at uddannelserne har den nærhed til byen, som de har, og at de unge også kan bo i området. Det betyder, at de både kan studere, finde et job og bo her. Det er helt unikt for hele Danmark, at vi har så meget samlet på ét sted, siger IBA-formand og borgmester Jørn Pedersen.

Det er AAB/Bovia, der bygger boligerne på grunden.

Sådan kommer IBA's nye domicil til at se ud. Det er Kjaer og Richter, der har tegnet bygningen, der udvendigt beklædes med metallameller.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce