Annonce
Aabenraa

Farvel til 100 ansatte: Kohberg får mavepuster til millioner

Salling Group vil stadig have brød fra Kohberg i sine butikker, men fra 1. maj 2021 klarer dagligvarekoncernen selv lager- og logistikopgaverne. Arkivfoto: Claus Thorsted
I omegnen af 100 medarbejdere, der er beskæftiget med lager- og logistikarbejde, kan se frem til en afskedigelse hos brødgiganten Kohberg Bakery Group A/S, som mister en stor aftale med Salling Group i begyndelsen af det nye år.
Annonce

Bolderslev: Sønderjyske Kohberg Bakery Group A/S kommer til at afskedige næsten hver femte af virksomhedens 542 medarbejdere, fordi en af brødgigantens store kunder - Salling Group A/S med kæder som Bilka, Føtex og Netto - har opsagt en lager- og logistikaftale med udgangen af april 2021.

- Det er ikke noget, der ikke er set før, og nu rammer det så bare os, siger administrerende direktør René Normann Christensen.

- De (Salling Group, red.) mener, de kan gøre det billigere, fordi de i forvejen kører mange varer fra deres centrallagre ud til deres butikker. Samtidig peger de på miljøaspektet, fordi der vil køre færre lastbiler ud til butikkerne, uddyber René Normann Christensen.

Konsekvensen er, at Kohberg varsler i alt 100 afskedigelser - svarende til 74 fuldtidsstillinger - i Søften ved Aarhus, hvor man forventer at lukke lageret helt og sætte bygningerne til salg, og i Bolderslev ved Aabenraa, hvor hovedsædet ligger, og så i Taastrup uden for København.

Kohberg-direktøren vurderer ikke, at den opsagte aftale med Salling Group får konsekvenser for bundlinjen.

- Det regner vi ikke med. Det er kalkuleret sådan, at vi skal give Salling Group en besparelse med baggrund i, at vi sparer nogle omkostninger. Målet er klart, at det skal være neutralt, siger René Normann Christensen, som ikke vil komme ind på omfanget af den opsagte aftale.

- Men der er tale om et stort millionbeløb. Sådan vil det være, når vi næsten hver dag kører ud til over 600 butikker med brød, bekræfter han.

Annonce

Nu gik det lige så godt

Udmeldingen fra Salling Group kommer på et tidspunkt, hvor Kohberg Bakery Group ellers igen har fået lønsomheden på ret kurs. Tilbage i maj kunne man igen præsentere et overskud efter tre år med tab.

- Det griber forstyrrende ind og fjerner fokus fra ting, så jeg havde da helt sikkert gerne været foruden den her opgave, siger René Normann Christensen.

René Normann Christensen, administrerende direktør for Kohberg Bakery Group A/S, er ked af, at koncernen bliver nødt til afskedige cirka 100 medarbejdere. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Nu begynder så forhandlingerne med de faglige organisationer omkring vilkårene for afskedigelserne, ligesom man inddrager de regionale arbejdsmarkedsråd og jobcentrene. Planen er, at situationen først afklares for medarbejderne i Søften og Taastrup, og når det er sket - forventningen er senest med udgangen af oktober - afklares forholdene for medarbejderne i Bolderslev.

Det udelukkes ikke, at antallet af afskedigelser kan forhandles ned.

- De faglige organisationer kommer helt sikkert med nogle ideer, vi ikke har fået. Det håber jeg da, siger René Normann Christensen.

Annonce

Omskoling en mulighed

Da Avisen Danmark torsdag middag talte med 3F i Aabenraa, som dækker det meste af Sønderjylland, havde man endnu ikke hørt fra Kohberg Bakery Group.

- Vi tager typisk kontakt til vores tillidsrepræsentant på en virksomhed, som afskediger så mange, for at fortælle, hvad vi kan kan hjælpe med, forklarer afdelingsformand Brian Andersen, 3F Aabenraa.

Jobmulighed for de medarbejdere, som afskediges i Søften og Taastrup kunne med kort afstand til store byer som Aarhus og København, synes større end i Bolderslev. Det er man også opmærksom på i den lokale 3F-afdeling.

- Vi ligger stadig en smule corona-underdrejet og har lige haft en stor runde hos Velux i Skærbæk, der også skal af med cirka 100 medarbejdere. Lige nu ser det ud til, at det er byggebranchen, der skal bruge medarbejdere, siger Brian Andersen, som har opkvalificering eller omskoling i tankerne.

- Når vi ser i krystalkuglen, er det dér, vi har den bedste fornemmelse af, der kommer til at ske noget. Der kan være nogle, der har været i branchen før og bare skal opkvalificeres. Vi tilbyder en afklaring af kompetencer og hjælper med en uddannelsesplan, forklarer han.

Sådan er afskedigelserne fordelt

  • I Bolderslev uden for Aabenraa forventes det, at 39 stillinger - både fastansatte og afløsere - nedlægges, mens antallet er 48 i Taastrup. Der er ikke meldt et tal ud for Søften ved Aarhus, men da det samlede antal nedlagte stillinger ventes at udgøre cirka 100, er det altså cirka 13 stillinger hér.
  • Der er udelukkende tale om lager- og logistikmedarbejdere.
  • Ud over bageri og hovedsæde i Bolderslev, bageri i Taastrup og lageret i Søften har Kohberg Bakery Group et frysehus i Haderslev.


Det gør lige ondt alle steder. Om det er Taastrup, Bolderslev eller Søften. Vi har super gode medarbejdere med mange, mange års erfaring.

René Normann Christensen, administrerende direktør, Kohberg Bakery Group A/S


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce