x
Annonce
Kolding

Farvel til p-automaten: Nu kommer der over 300 gratis parkeringspladser i Kolding

Det er blandt andet de 180 pladser på Riberdyb, der bliver gjort gratis, så man frit kan holde der i tre timer. Arkivfoto: Søren Gylling
Fra 1. maj 2019 bliver der markant flere gratis parkeringspladser i Kolding midtby. Gratis parkering skal bidrage til at skabe mere liv og få flere til at besøge og handle i centrum.

Kolding: Nu er det snart slut med at betale for parkering på 330 af kommunens parkeringspladser i Kolding midtby. Fra den 1. maj bliver betalingsautomaterne pillet ned på fem parkeringsområder i midtbyen, efter det i januar blev besluttet, at der skal være færre betalingspladser i Kolding.

- Mange borgere har efterspurgt gratis parkering i midtbyen, og i det hele taget er gratis parkering blevet et konkurrenceparameter i mange byer. Nu skaber vi flere hundrede gratis p-pladser i Kolding midtby i en forsøgsperiode frem til 2020, og så håber vi, at det vil bidrage til at skabe mere liv og øget handel i centrum,” siger Jakob Ville, formand for teknik- og klimaudvalget og manden bag initiativet til de flere gratis parkeringspladser, i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Parkeringspladserne, der bliver gratis at holde på, er de 30 pladser i Ålegården ved OK-klubben, 58 pladser på Sneglen, 43 pladser i forreste række ved Slotssøen, 180 pladser på Riberdyb og 19 pladser på Behrensvej bag biblioteket. Derudover er der i forvejen 113 gratis parkeringspladser i Midtgården og 235 i p-huset ved Føtex.

Der vil være en tidsbegrænsning på tre timer på de nye gratis parkeringspladser.

Annonce

190 betalingspladser

Det efterlader 190 betalingspladser i Kolding midtby, som ligger på henholdsvis Ny Vestergade, Låsbybanke, Hyrdestræde og i Borchs Gård. På disse pladser vil timeprisen stige fra 10 kroner i timen til 15 kroner i timen.

Ændringerne kommer desuden i kølvandet på, at regeringen og Dansk Folkeparti har lavet en aftale om, at landets kommuner kun må beholde 30 procent af indtægterne fra parkering mod 70 procent hidtil. Det vil hive et stort millionbeløb ud af kommunerne - og Kolding vil miste en indtægt på 5,3 millioner kroner i forhold til indtjeningen i 2017.

Kolding Kommune ville faktisk kun komme til at tjene cirka en halv million kroner ved at opretholde betalt parkering, som det har fungeret frem til 1. maj - med andre ord er det ikke længere nær så god en forretning for kommunen at opkræve parkeringsbetaling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Max og Trine er faret vild i verden

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce