Annonce
Kolding

Farvel til p-automaten: Nu kommer der over 300 gratis parkeringspladser i Kolding

Det er blandt andet de 180 pladser på Riberdyb, der bliver gjort gratis, så man frit kan holde der i tre timer. Arkivfoto: Søren Gylling
Fra 1. maj 2019 bliver der markant flere gratis parkeringspladser i Kolding midtby. Gratis parkering skal bidrage til at skabe mere liv og få flere til at besøge og handle i centrum.

Kolding: Nu er det snart slut med at betale for parkering på 330 af kommunens parkeringspladser i Kolding midtby. Fra den 1. maj bliver betalingsautomaterne pillet ned på fem parkeringsområder i midtbyen, efter det i januar blev besluttet, at der skal være færre betalingspladser i Kolding.

- Mange borgere har efterspurgt gratis parkering i midtbyen, og i det hele taget er gratis parkering blevet et konkurrenceparameter i mange byer. Nu skaber vi flere hundrede gratis p-pladser i Kolding midtby i en forsøgsperiode frem til 2020, og så håber vi, at det vil bidrage til at skabe mere liv og øget handel i centrum,” siger Jakob Ville, formand for teknik- og klimaudvalget og manden bag initiativet til de flere gratis parkeringspladser, i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Parkeringspladserne, der bliver gratis at holde på, er de 30 pladser i Ålegården ved OK-klubben, 58 pladser på Sneglen, 43 pladser i forreste række ved Slotssøen, 180 pladser på Riberdyb og 19 pladser på Behrensvej bag biblioteket. Derudover er der i forvejen 113 gratis parkeringspladser i Midtgården og 235 i p-huset ved Føtex.

Der vil være en tidsbegrænsning på tre timer på de nye gratis parkeringspladser.

Annonce

190 betalingspladser

Det efterlader 190 betalingspladser i Kolding midtby, som ligger på henholdsvis Ny Vestergade, Låsbybanke, Hyrdestræde og i Borchs Gård. På disse pladser vil timeprisen stige fra 10 kroner i timen til 15 kroner i timen.

Ændringerne kommer desuden i kølvandet på, at regeringen og Dansk Folkeparti har lavet en aftale om, at landets kommuner kun må beholde 30 procent af indtægterne fra parkering mod 70 procent hidtil. Det vil hive et stort millionbeløb ud af kommunerne - og Kolding vil miste en indtægt på 5,3 millioner kroner i forhold til indtjeningen i 2017.

Kolding Kommune ville faktisk kun komme til at tjene cirka en halv million kroner ved at opretholde betalt parkering, som det har fungeret frem til 1. maj - med andre ord er det ikke længere nær så god en forretning for kommunen at opkræve parkeringsbetaling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Sønderborg

Overvågning giver pote

Annonce