Annonce
Esbjerg

Farvel til Bramming Rådhus

Fredag den 4. januar bliver det mellem klokken 14 og 16 for sidste gang muligt at se Brammings tidligere rådhus indefra, inden det rives ned, og der bygges nye boliger på grunden. Arkivfoto: Kirsten Enevoldsen

Inden selve nedrivningen går i gang, giver Bramming Boligforening fredag den 4. januar byens borgere muligheden for at få et kig indenfor i den gamle rådhushal.

Bramming: I januar 2017 skiftede de sidste af Esbjerg Kommunes ansatte deres arbejdsplads på Bramming Rådhus ud med det gamle rådhus i Ribe, og nu her to år efter er der igen liv på den gamle rådhusgrund i Bramming, hvor Bramming Boligforening inden længe begynder opførelsen af i alt 51 nye flotte almene boliger. Det bliver BM Byggeindustri, Prisme Arkitekter og Ingeniør MOE, som sammen med Boligkontoret Danmarks byggeafdeling og Bramming Boligforening skal forvandle det gamle rådhus til et flot nyt og interessant byggeri med en god og gennemtænkt disponering af boligernes fordeling og placering.

Inden selve nedrivningen går i gang, giver Bramming Boligforening nu byens borgere og øvrige interesserede muligheden for at få et kig indenfor i den gamle rådhushal. Det sker fredag 4. januar 2019 mellem klokken 14 og 16.

- Her er der også mulighed for at høre nærmere om det nye byggeri, og der vil også være gratis opskrivning til ventelisten på dagen, udtaler formanden for Bramming Boligforening, Bo Langendorff i en pressemeddelelse.

Han håber, at mange vil have lyst og mulighed for at kigge indenfor, og tage del i opstarten af det nye spændende byggeri.

Annonce

Til glæde for hele byen

- Vi glæder os til at komme i gang med byggeriet, fortæller Bo Langendorff:

- Jeg håber, at det bliver et byggeri, som selvfølgelig både er til glæde for de mange kommende beboere, men også for Bramming som helhed, fordi der nu igen kommer liv på den gamle rådhusgrund.

Boliger for alle

De nye boliger på hjørnet af Skolegade og Sct. Knuds Allé opføres som to, tre og fire-værelses boliger med en forventet husleje fra 3.920 kroner op til 7.770 kroner - og det er eksklusiv forbrug. Boligerne indrettes tilgængelige med elevator i etageboligerne. Halvdelen af boligerne bliver således meget seniorvenlige, men kan lejes af alle.

Det er allerede nu muligt at skrive sig op på ventelisten til den nye boligafdeling med forventet indflytning i efteråret 2020, hvor Bramming Boligforeningen også kan fejre sit 70 års jubilæum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Cyklist måtte på sygehuset

Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce